foto: Dowództwo Generalne
Poļi uz robežas ar Baltkrieviju izvieto snaiperus, lai atturētu “Vagner” no provokācijām
Poļu karavīri pie Polijas-Baltkrievijas robežas.
Pasaulē
2023. gada 31. jūlijs, 16:48

Poļi uz robežas ar Baltkrieviju izvieto snaiperus, lai atturētu “Vagner” no provokācijām

Jauns.lv

Polijas valdības informācijas telpas drošības komisārs Staņislavs Žarins pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka "uz robežas ar Baltkrieviju ir bīstami". Tāpat Polijas Bruņotie spēki neslēpj, ka pie robežas ar Baltkrieviju ir izvietoti poļu snaiperi.

"Polijas patruļām uzbrūk agresīvi ārzemnieki. Katru dienu virsnieki un karavīri tiek pakļauti agresijai," sacīja Žarins, komentējot robežsargu ziņas par kārtējo ārzemnieku mēģinājumu iekļūt Baltkrievijas un Polijas robežā.

Piektdien, 28. jūlijā, Polijas pavēlniecība uz Polijas un Baltkrievijas robežas žoga fona parādīja  attēlus ar karavīriem, kas bija bruņoti ar snaiperu ieročiem.

"Vakara pastaiga svaigā gaisā nāk par labu veselībai. Snaiperi ir izlūkošanas, orientēšanās un ieroču darba meistari. Viņus raksturo pašpārliecinātība un pacietība," vēsta komentārs pie fotoattēla.

Varšava vairākkārt apsūdzējusi Minsku spriedzes eskalācijā uz robežas un nelegālo migrantu plūsmu organizēšanā.

Pēc “Vagner” algotņu parādīšanās Baltkrievijā, Polijas varas iestādes nolēma nostiprināt savas austrumu robežas. Līdzīgus pasākumus veic arī citas valstis. Lietuvas valdība norādīja, ka iespējamu teroristu provokāciju riska dēļ robeža ar Baltkrieviju varētu tikt pilnībā slēgta.

Kā vēsta Lietuvas raidsabiedrība LRT, Lietuvas prezidents Gitans Nausēda sacīja, ka "Vagner" krievu algotņu klātbūtne Baltkrievijā ir nopietns drauds. Viņš uzsvēra, ka iespējamas "vāgneriešu" provokācijas pret Lietuvu, Poliju un Latviju.