Ziemeļkoreja atrāda Krievijai un Ķīnai savu ieroču arsenālu

Bažas par to, ka Ķīna apgādā Krieviju tās karā pret Ukrainu, sasaucas ar satraukumu par Ziemeļkorejas raķešu eskalāciju.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 28. jūlijs, 13:34

FOTO: Ziemeļkoreja atrāda Krievijai un Ķīnai savu ieroču arsenālu

Jauns.lv

Bažas par to, ka Ķīna apgādā Krieviju tās karā pret Ukrainu, sasaucas ar satraukumu par Ziemeļkorejas raķešu eskalāciju.

Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam pievienojās augsta ranga Krievijas un Ķīnas delegāti, kad viņš militārajā parādē atzīmēja nozīmīgu kara gadadienu un izrādīja nepakļaušanos Amerikas Savienotajām Valstīm, kā arī nostiprināja saites ar Maskavu. Parādē tika demonstrētas arī Ziemeļkorejas jaudīgākās raķetes ar kodolieročiem, jo spriedze pussalā sasniegusi augstāko punktu pēdējo gadu laikā.

Piektdien Ziemeļkorejas valsts televīzijas montētajos kadros bija redzamas ielas un tribīnes, kas bija piepildītas ar desmitiem tūkstošu mobilizētu skatītāju, kuri izkliedza saucienus līderim, kad pa galveno ceļu plūda karavīri, tanki un milzīgas starpkontinentālās ballistiskās raķetes.

Saskaņā ar valsts plašsaziņas līdzekļu ziņām uz galvaspilsētu Phenjanu bija sabraukuši cilvēki no visas valsts.

Parāde sākās ar iesildīšanās pasākumiem, kuru laikā notika svinīgi lidojumi ar nesen izstrādātajiem novērošanas un uzbrukuma droniem, kurus pirmo reizi atklāja valsts plašsaziņas līdzekļi šonedēļ, kad tie ziņoja par ieroču izstādi, kurā piedalījās Kims un Šoigu.

Parāde notika pēc tam, kad Kims šīs nedēļas sākumā tikās ar Šoigu, lai apspriestu militārus jautājumus un reģionālās drošības vidi, ilustrējot Phenjanas atbalstu Krievijas karam Ukrainā.