Pasaulē
2023. gada 26. jūlijs, 11:01

VIDEO: "Kā zaķi pa lauku!" ukraiņu komandieri nespēj valdīt smieklus, skatoties, kā krievi bēg no tanka

Jauns.lv

Nu jau leģendām apvītā Ukrainas spēku 3. atsevišķā triecienbrigāde savā "Youtube" kontā publicējusi garāku versiju videoklipam, kurš internetā bija nonācis jau iepriekš. Tajā redzama kādas okupantu vienības atkāpšanās "taktika", kas sasmīdināja visu ukraiņu taktisko operāciju centru.

Video ir pirmā daļa brigādes gatavotajai triloģijai par dalību pretuzbrukumā.

Tajā redzams, kā vienība uzbrūk Bahmutas virzienā aizsardzības pozīcijas ieņēmušajiem krievu okupantiem.

Ukraiņi vairākas reizes piedāvā pretiniekam padoties, taču tas nereaģē. Rezultātā tiek dota pavēle piebraukt ar tanku, izšaut un paprasīt vēlreiz.

foto: ekrānuzņēmums no video
Ukraiņi ar smiekliem novērtē krievu okupantu atkāpšanos no tanka un kājniekiem. Kadri filmēti 3. atsevišķajai triecienbrigādei veicot pretuzbrukumu Bahmutas virzienā.

Tankam pietuvojoties okupantu ierakumiem, virs kaujas palaistā drona operators piepeši pamana, ka no krūmiem izlien bars cilvēku.

Ātri vien kļūst skaidrs, ka tas ir pretinieks, kurš no tanka bēg aptuveni nodaļas sastāvā, cieši sakļāvies un skrienot pāri laukam bez jebkāda aizsega vai aizklāja.

Nofilmētie kadri pamatīgi sasmīdina ukraiņu komandierus taktisko operāciju centrā. Viens no klātesošajiem komentē: "Skaties! Kā zaķi pa lauku skrien!"

Lieki piebilst, ka šāda "atkāpšanās" no tanka un  kājnieku vienības ir raksturojama kā pilnīgs vājprāts.

Pilnu brigādes video atskatu uz aizvadīto kauju iespējams noskatīties šeit:

Skrienošo okupantu liktenis nav zināms, taču viens no komandieriem, kurš vēroja notiekošo, video ir dzirdams, sakām, ka krievi skrien pretī citai ukraiņu vienībai, kurai tie esot pienācīgi jāsagaida.