foto: Pixabay.com
Ukraiņi mēģina Krievijas armiju atstāt bez konserviem
Pasaulē
2023. gada 14. jūlijs, 07:09

Ukraiņi mēģina Krievijas armiju atstāt bez konserviem

Jauns.lv

Ukrainas bruņotie spēki ar dronu uzbrukuši rūpnīcai Krievijā, kur ražo konservus, sausās pārtikas devas un piena produktus armijai.

No drona nomests spridzeklis uz “Konservsušprod” ēku Starodubā Brjanskas apgabalā 35 kilometrus no Ukrainas robežas, vēsta “Telegram” kanāls “Shot” ar atsauci uz vietējiem iedzīvotājiem.

Sabojāts ceha šīfera jumts, cietušo nav. Ukraina šai rūpnīcai uzbruka jau maijā, arī toreiz no drona nometot spridzekli uz jumta. 

Ukraiņi regulāri raida dronus pret objektiem Krievijas teritorijā un okupētajā Krimā. Jūnijā Ukrainai izdevās uzspridzināt naftas bāzi Sevastopolē, dot triecienus naftas pārstrādes rūpnīcām Rostovas un Krasnodaras apgabalos.

Pēdējos divos mēnešos ar droniem uzbrukts militārajam poligonam pie Voroņežas, lidlaukam, naftas bāzei un elektrības apakšstacijai Kurskā. Bijis arī mēģinājums uzbrukt Tamanas divīzijai Piemaskavā.

Droni ir sasnieguši pat Maskavu, kur ietriecās dzīvojamos namos. Šajā gadījumā īstais mērķis esot bijusi diktatora Vladimira Putina rezidence un viņa līdzgaitnieku savrupmājas Rubļovkā.