1dienas
19stundas
39minūtes
24sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krīze Akropolē: strauji pieaugošais apmeklētāju skaits pārņem Grieķijas senceltni
foto: AP/Scanpix
Atēnās, Grieķijā, tūristi apmeklē Partenona templi (fonā) Akropoles senā kalna virsotnē.
Pasaulē

Krīze Akropolē: strauji pieaugošais apmeklētāju skaits pārņem Grieķijas senceltni

Jauns.lv

Tas ir oficiāli: vairāk nekā 25 gadsimtus pēc Akropoles uzcelšanas un gandrīz 200 gadus pēc tam, kad tā sāka piesaistīt tūristus, Akropolē tiks ieviesta pūļa kontroles politika, lai mazinātu ļoti mūsdienīgo sērgu, ko rada strauji pieaugošais apmeklētāju skaits.

Krīze Akropolē: strauji pieaugošais apmeklētāju sk...

Vēl nepieredzētas rindas svētvietas pakājē, dramatisks apmeklētāju skaita pieaugums kopš Covid-19 pandēmijas un nevaldāmas ainas pie svētvietas vārtiem ir pamudinājušas Grieķijas valdību rīkoties.

"Līdz mēneša beigām pasākumi tiks pilnībā īstenoti," pagājušajā nedēļā paziņoja valsts kultūras ministre Lina Mendoni. "Apmeklējumu skaits jūnijā un jūlija sākumā vien palielinājās par 80 %, salīdzinot ar 2019. gadu."

Starp pasākumiem, kas, pēc amatpersonu teiktā, palīdzēs mazināt apmeklētāju sastrēgumus, ir laika nišu sistēma, ātrās ieejas punkti organizētām tūristu grupām un elektronisko biļešu tirdzniecība.

Tiek uzskatīts, ka Akropole ir valsts apmeklētākais objekts, un katru dienu to apmeklē vairāk nekā 17 000 cilvēku - tas liecina par pārmērīgo tūrismu, kas pēdējos gados ir skāris Grieķiju.