foto: EPA/Scanpix
Šoigu paziņo par rezerves armijas izveidošanu Krievijā
Sergejs Šoigu.
Pasaulē
2023. gada 22. jūnijs, 21:08

Šoigu paziņo par rezerves armijas izveidošanu Krievijā

Jauns.lv

Krievijas Aizsardzības ministrija gatavojas "pabeigt rezerves armijas veidošanu" līdz jūnija beigām, tiekoties ar Drošības padomes locekļiem paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergeju Šoigu, vēsta Meduza.io.

“Mēs veidojam rezerves armijas korpusa izmērā. Plus vēl pieci pulki - 1. un 20. tanku armijas. Tur viss notiek pēc plāna, faktiski līdz jūnija beigām pabeigsim rezerves armijas formēšanu. Un tuvākajā laikā pabeigsim armijas korpusa formēšanu. Pieci pulki jau ir izveidoti par vairāk nekā 60%, šajā gadījumā es runāju gan par personālu, gan par ekipējumu,” sacīja Šoigu.

Krievijas aizsardzības ministrs piebilda, ka šo formējumu veidošanai jau ir piegādātas 3786 tehnikas vienības.

Šoigu arī paziņoja, ka Krievijas armijā savervēti 114 000 līgumdienesta karavīru un vēl 52 000 brīvprātīgo. "Vidēji dienā līgumu noslēdz 1336 cilvēki, patiesībā tas ir pulks, ko mēs katru dienu izveidojam," sacīja aizsardzības ministrs.

Brīvprātīgie, pēc Šoigu vārdiem, "protams, vēlas cīnīties." Tomēr viņš piebilda, ka šobrīd "tas nav steidzamas jautājums". Turklāt, uzsvēra aizsardzības ministrs, viņiem būs jāiziet "nopietna apmācība".