Pasaulē
2023. gada 15. jūnijs, 11:19

Ukraina pretuzbrukumā iesaistījusi tikai 3 no 12 brigādēm, bet galvenā cīņa vēl tikai priekšā

Jauns.lv

Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukumā militārā vadība iesaistījusi tikai trīs no 12 sagatavotajām brigādēm. Galvenā cīņa vēl tikai priekšā, vēsta "Reuters".

Ukraina operācijā ir izveidojusi 12 bruņotas brigādes, no kurām deviņas ir apmācītas un aprīkotas Rietumos, norāda analītiķi. Brigādē parasti ir vismaz 3,5-4 tūkstoši militārpersonu. Turklāt, kā raksta laikraksts, izveidotas arī astoņas triecienbrigādes 40 tūkstošu cilvēku skaitā, ko izveidojusi Iekšlietu ministrija.

foto: Ekrānuzņēmums
Ceļā uz nesen atbrīvoto Ukrainas ciematu Storoževi redzami krievu karavīru līķi un iznīcināta bruņutehnika.

Polijas militārais analītiķis Konrāds Muzika, kurš rūpīgi seko līdzi karam, sacīja, ka līdz šim tikai trīs no 12 brigādēm ir iesaistījušās kaujas darbībās Ukrainas dienvidaustrumos.

Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukums

Jau vairākas dienas Ukrainas militārpersonas frontē veic aktīvu pretuzbrukuma fāzi. Līdz 15.jūnija rītam Ukrainas bruņotie spēki nav zaudējuši nevienu ieņemto pozīciju un virzās uz priekšu Berdjanskas, Mariupoles un Bahmutas virzienos. Šobrīd kaujas notiek Makarivkas apgabalos, Mariupoles virzienā - Novodaņilovkas un Novopokrovkas apgabalos. Turklāt, saskaņā ar Kara izpētes institūta datiem, Ukrainas aizsardzības spēki devuši triecienu pa okupantu 20. kombinētās armijas atrašanās vietu Luhanskas apgabalā.

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs paziņojis, ka armija un citas aizsardzības spēku daļas ir atbrīvojušas septiņas apdzīvotas vietas.