foto: AP/Scanpix
Krievija tiks saukta pie atbildības par Kahovkas HES uzspridzināšanu, norāda Zelenskis
Pasaulē
2023. gada 6. jūnijs, 12:51

Krievija tiks saukta pie atbildības par Kahovkas HES uzspridzināšanu, norāda Zelenskis

Jauns.lv/LETA

Ukraina centīsies panākt Krievijas saukšanu pie atbildības par Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanu, otrdien pēc Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes ārkārtas sanāksmes paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zeenskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdē tika saskaņots starptautisko un drošības pasākumu komplekss, lai sauktu Krieviju pie atbildības par šo terora aktu. Pie stingras atbildības," platformā "Telegram" pavēstīja Zelenskis.

Viņš piebilda, ka sanāksmē spriests arī par cilvēku evakuāciju no applūstošajām teritorijām un to apdzīvoto vietu apgādi ar ūdeni, kuru ūdensapgādi nodrošināja Kahovkas HES ūdenskrātuve.

"Darām visu, lai glābtu cilvēkus," uzsvēra Zelenskis.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostaciju (HES), sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Apdraudētajā teritorijā Ukrainas kontrolētajā Dņepras labajā krastā ir apmēram 16 000 iedzīvotāju,  notiek to evakuācija.

Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība pavēstījusi, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, evakuācija tiek organizēta arī Krievijas okupētajās teritorijās. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās