foto: AFP/Scanpix
Krievija naktī Kijivai uzbrukusi ar 15 raķetēm un 18 droniem "Shahed"
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 2. jūnijs, 08:40

Krievija naktī Kijivai uzbrukusi ar 15 raķetēm un 18 droniem "Shahed"

Jauns.lv/LETA

Atbilstoši provizoriskajai informācijai Krievijas bruņotie spēki naktī uz piektdienu Kijivai uzbrukuši ar 15 spārnotajām raķetēm un 18 droniem "Shahed", pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs, norādot, ka Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki visus ienaidnieka gaisa mērķus iznīcinājuši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Provizoriski. Šonakt ienaidnieks izmantoja triecieniem 15 spārnotās raķetes (tips tiek konkretizēts) un 18 irāņu trieciendronus "Shahed". Mūsu zenītnieki visus šos gaisa mērķus ir iznīcinājuši. Informācija tiek precizēta," teikts ģenerālštāba paziņojumā.

Jau iepriekš Kijivas pilsētas kara administrācijas priekšnieks Serhijs Popko ziņoja, ka naktī uz piektdienu gaisa telpā virs Kijivas un ap galvaspilsētu pretgaisa aizsardzības spēki pamanījuši un iznīcinājuši dažādu paveidu ienaidnieka gaisa mērķus.

"Kijivas terorizēšana ar gaisa triecieniem turpinās. Ārprātīgie teroristi gandrīz bez pauzēm uzbrūk galvaspilsētai. Pēdējo sešu dienu laikā rašisti veikuši jau sesto gaisa triecienu pilsētai! Un katru reizi ienaidnieks maina ieročus," pavēstīja pilsētas kara administrācija.

"Raķetes tika raidītas no stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu-95MS Kaspijas rajonā. Tās, visticamāk, bija raķetes tipa H-101/555 raķetes. Sinhroni no dažādiem virzieniem Kijivai tika uzbrukts ar bezpilota lidaparātiem, atbilstoši provizoriskajai informācijai ar droniem kamikadzēm "Shahed"," teikts paziņojumā platformā "Telegram".