Pasaulē
2023. gada 18. maijs, 16:43

VIDEO: ko Bahmutas karte neparāda – neticami skarbs video demonstrē, kā dzīvē izskatās tranšeju “tīrīšana”

Jauns.lv

Par ierakumu un tranšeju “tīrīšanu” dēvē procesu, kura rezultātā šādām ienaidnieka pozīcijām pietuvojusies vienība iznīcina pretinieku vai saņem to gūstā. Bļaušana, kliedzieni, daudz granātu un šaušana tuvā distancē ir tas, kas raksturo šo bīstamo, skarbo taktiku.

Kādā video, kurš nonācis internetā, un, kurā visticamāk redzama kāda Ukrainas spēku vienība pie Bahmutas, ļoti uzskatāmi iemūžināta reāla tranšeju “tīrīšana”.

Ukrainas spēki pietuvojas tranšejai, nosedzot tās pozīcijas un ar uguns jaudu mēģina vai nu iznīcināt tajās esošos pretiniekus vai sagūstīt tos.

Kadros redzams, kā starp triecienšauteņu šāvieniem ar koka zariem aizsegto tranšeju dzīlēs tiek iemesta granāta.

Tas – lai satriektu okupantus, kuri iespējams paguvuši ielīst aizsegā, patveroties no šāvieniem.

Pēc granātas sprādziena video ir redzams, kā viens no ukraiņu pusē karojošajiem tiek ievainots.

Kontakta virzienā nekavējoties tiek raidīti šāvieni ar mērķi nospiest pretinieku. Drīz vien kāds no cīnītājiem, lidojošu ložu ieskauts, atvelk ievainoto cīņu biedru no bīstamās vietas un sāk viņam sniegt medicīnisko palīdzību.

Spriežot pēc dialoga starp ievainoto un viņa glābēju, trāpījums bijis rokā. Palīdzības sniedzējs izkliedz, lai viņu piesedz un turpina darbu.

Šādas tuvas distances kaujas, kurās ir ļoti augsts risks, arī gādā par izmaiņām kartēs, kuras redzam medijos un sociālajos tīklos.

Ierakumu, tranšeju “tīrīšana”, tāpat kā kauja apbūvētā vidē, ir īpaši bīstami uzdevumi, kuri pieprasa augstu karavīru sagatavotību un noturību stresa situācijās.