Par kukuļņemšanu milzu apmērā arestēts Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs
Negodā kritušais Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Vsevolods Kņazevs (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 16. maijs, 14:29

Par kukuļņemšanu milzu apmērā arestēts Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs

Jauns.lv

Kara plosīto Ukrainu satricinājis vēl nepieredzēts korupcijas skandāls — par 2,7 miljonu dolāru (2,48 miljoni eiro) kukuļa saņemšanu arestēts Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Vsevolods Kņazevs, paziņoja Ukrainas Nacionālais pretkorupcijas birojs (NABU). Kņazevs arestēts kukuļa saņemšanas brīdī.

Kratīšanas tiek veiktas vēl  pie 18 Augstākās tiesas tiesnešiem.

Kā vēsta izdevums zn.ua, Kņazevs saņēma naudu no personām, kuras vēlējās panākt oligarham Konstantīnam Ževago labvēlīgu tiesas lēmumu.

NABU paziņoja, ka kopā ar Specializēto pretkorupcijas prokuratūru atklāta "vērienīga korupcija Augstākajā tiesā", taču pagaidām sīkāku informāciju nesniedza.

Augstākā tiesa paziņojusi, ka šodien, 16. maijā, notiks tās ārkārtas plēnums, lai apspriestu situāciju pēc priekšsēdētāja aresta.

Vsevolods Kņazevs ir Augstākās tiesas priekšsēdētājs kopš 2021. gada 1. decembra.

Martā Ukrainas Augstākā pretkorupcijas tiesa piesprieda 10 gadu ieslodzījumu bijušajai Dnipro pilsētas Kirova rajona tiesas tiesnesei par izspiešanu un 30 tūkstošu dolāru (27,58 tūkstoši eiro) kukuļa saņemšanu. Savukārt februārī Ukrainas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka arestēts kāds teritoriālās aizsardzības pārstāvis, kurš no 14 karavīriem pieprasījis apmēram 30 tūkstošu eiro kukuli par pārcelšanu no frontes uz mācību centru.