foto: ZUMAPRESS.com
Krāpšana, viltus homoseksualitāte un naudas atmazgāšana - pieķertajam ASV kongresmenim Santosam izvirzītas apsūdzības
Džordžs Santos ir izdomājis gandrīz visus savas personīgās un profesionālās vēstures aspektus.
Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 18:22

Krāpšana, viltus homoseksualitāte un naudas atmazgāšana - pieķertajam ASV kongresmenim Santosam izvirzītas apsūdzības

Jauns.lv/LETA

ASV Tieslietu ministrija izvirzījusi apsūdzības Savienoto Valstu republikāņu kongresmenim Džordžam Santosam, kas kopš ievēlēšanas pērn Pārstāvju palātā pieķerts daudzos melos, vēsta ASV mediji.

ASV pārstāvis Džordžs Santoss trešdien tika arestēts saistībā ar federālajām apsūdzībām krāpšanā, naudas atmazgāšanā un valsts līdzekļu zādzībā. 34 gadus vecajam Santosam par iespējamo politisko atbalstītāju krāpšanu, atmazgājot līdzekļus, lai apmaksātu viņa personīgos izdevumus, un nelikumīgi saņemot bezdarbnieka pabalstus, kamēr viņš bija nodarbināts.

Santoss atzinis, ka safabricējis lielu daļu savas biogrāfijas, arī attiecībā uz savu vārdu un reliģiju, melīgi apgalvojot, ka būtu jūdaists, savu izglītību un darba pieredzi, kad pērn kandidēja uz vietu ASV Kongresā.

Neilgi pēc Santosa ievēlēšanas 2022. gadā, laikraksts "New York Times" un citi plašsaziņas līdzekļi atklāja, ka viņš ir izdomājis gandrīz visus savas personīgās un profesionālās vēstures aspektus.

Cita starpā Santoss norādīja, ka viņam ir grāds Ņujorkas Universitātē un Baruha koledžā, lai gan nevienai no iestādēm nav ierakstu par viņu. Santoss apgalvoja, ka ir strādājis Goldman Sachs un Citigroup, kas arī nebija patiesība.

Viņš nepatiesi apgalvojis, ka ir ebrejs un ka viņa vecvecāki Otrā pasaules kara laikā izbēguši no nacistiem. Santoss, kurš sevi identificē kā geju, arī neatklāja, ka ir bijis precējies ar sievieti vairākus gadus.

Viņš ticis apsūdzēts arī par kampaņas finansējuma neatbilstošu izmantošanu, kā arī seksuālu uzmākšanos.

Nolikt deputāta mandātu Santosu mudinājuši gan viņa apgabala vēlētāji, gan arī Kongresa kolēģi abu lielo partiju rindās, tomēr līdz šim viņš to darīt atteicies.

Pārstāvju palātas spīkers republikānis Kevins Makartijs sacīja, ka iepazīsies ar apsūdzībām, pirms pieņemt lēmumu, vai Santoss būtu no Kongresa izslēdzams.