foto: EPA/Scanpix
Taizemē sieviete ar toksisku skābi nogalina 12 savus draugus
Taizemes policija apcietina Sararatu Rangsiwuthapornu par 12 draugu noindēšanu.
Pasaulē
2023. gada 27. aprīlis, 15:15

Taizemē sieviete ar toksisku skābi nogalina 12 savus draugus

Jauns.lv

Taizemes policija paziņoja, ka ir arestējusi sievieti, kuru tur aizdomās par 12 savu draugu un paziņu nogalināšanu, saindējot viņus ar ļoti toksisko skābi cianīdu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Sararata Rangsiwuthaporna otrdien tika arestēta Bangkokā pēc nesen veiktās izmeklēšanas saistībā ar draudzenes nāvi.

Upura ģimenei bija radušās aizdomas pēc tam, kad šī mēneša sākumā viņa nomira ceļojuma laikā kopā ar Sararatu.

Pēc izmeklēšanas policija šonedēļ paziņoja, ka uzskata, ka Sararata ir nogalinājusi vēl 11 cilvēkus, tostarp bijušo draugu. Policija apgalvo, ka viņas motīvs bija finansiāls. Sararata ir noliegusi visas apsūdzības. Taizemes iestādes ir atteikušās viņu atbrīvot pret drošības naudu.

Pirms divām nedēļām viņa kopā ar draudzeni bija devusies uz Račaburi provinci uz rietumiem no Bangkokas, kur viņas piedalījās budistu aizsardzības rituālā pie upes, paziņoja policija. Neilgi pēc tam viņas draudzene Siriporna Khanwonga sabruka un nomira upes krastā.

Policija paziņoja, ka sekcijas laikā viņas ķermenī tika atrastas cianīda pēdas. Kad viņu atrada, trūka arī viņas telefona, naudas un somas.

Varasiestādes paziņoja, ka pārējie iespējamie upuri bija miruši līdzīgā veidā, taču sīkāku informāciju neatklāja. Policija vienīgi norādīja, ka slepkavības sākās 2020. gadā. Arī visu upuru identitātes netiek atklātas, bet starp mirušajiem nosauca Sararatas bijušo partneri, kā arī divas policistes.

Taizemes policija ir nopratinājusi arī Sararatas partneri - vecāko policistu Račaburi provincē, kur gāja bojā viņas draugs. Kā ziņoja Taizemes plašsaziņas līdzekļi, pāris nesen ir izšķīries.

Policija norādīja, ka Sararata pazinusi visus upurus un, iespējams, viņu motivējuši finansiāli apsvērumi.

Viena no draudzenēm, kura, pēc policijas domām, bija viņas mērķis, bija viņai aizdevusi 250 000 batu (7300 ASV dolāru), norādīja policija. Pēc pusdienām ar Sararatu sieviete bija vēmusi un zaudējusi samaņu, taču izdzīvoja.

Cietušo radinieki ziņoja arī par pazudušām dārglietām un skaidru naudu, norādīja policija. Taču ģimenēm tobrīd nebija aizdomu par negodprātīgu rīcību, teica policisti, norādot, ka pierādījumu vākšana varētu būt sarežģīta. Daži līķi tika arī kremēti, norādīja policija.

Cianīdu var konstatēt līķos vairākus mēnešus pēc nāves, ja tika izmantots nāvējošs daudzums. Inde “izsūc” no organisma šūnām skābekli, kas var izraisīt sirdslēkmes. Agrīnie simptomi ir reibonis, elpas trūkums un vemšana.

Taizemē indes lietošana ir stingri reglamentēta, un personām, kas pie tās nonākušas neatļautā veidā, draud līdz diviem gadiem cietumā.