foto: AFP/Scanpix
"Līdz ceļiem dubļos un mēslos" - Prigožins paziņo, ka Putina preses sekretāra dēls dienējis "Vagner"
"Vagner" mītnes emblēma.
Pasaulē
2023. gada 21. aprīlis, 23:50

"Līdz ceļiem dubļos un mēslos" - Prigožins paziņo, ka Putina preses sekretāra dēls dienējis "Vagner"

Jauns.lv

"Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova dēls Ukrainā karojis militāro algotņu vienības sastāvā. To viņš atklājis intervijā, kas publicēta Aleksandra Simonova "Telegram" kanālā. Pēc Prigožina teiktā, Peskovs pats piedāvājis dēlu sūtīt uz fronti, vēsta "The Insider".

"No visiem maniem paziņām viens cilvēks - Dmitrijs Peskovs, kurš savulaik kļuva par piebeigtu liberāli, - savu dēlu, kurš daļu dzīves Amerikā nodzīvoja, manuprāt, ja nemaldos, vai Anglijā... atnāca un saka: "Ņem viņu par vienkāršu artilēristu." Starp citu, nostrādāja pilnīgi normāli. Parasts artilērists, līdz ceļiem dubļos, mēslos. Reti kurš to zina," sacīja Prigožins. Viņš neprecizēja dēla vārdu.

Peskova vecākais dēls Nikolajs Čoulzs, kurš Lielbritānijā dzīvoja desmit gadus, Krievijā atgriezās 2011. līdz 2012. gadā.

2022. gada septembrī Alekseja Navaļnija atbalstītāju veidotās programmas "Populārā politika" vadītājs Dmitrijs Nizovcevs sazvanīja Peskova dēlu tiešraidē un paziņoja, ka viņam nosūtīta pavēste un tagad viņam jāierodas kara komisariātā.

"Jums ir jāsaprot, ja zināt, ka es esmu Peskova kungs, cik tas nav īsti pareizi, lai es tur atrastos. Īsāk sakot, es to risināšu citā līmenī," toreiz atbildēja Peskova dēls. Viņš paziņoja, ka uz kara komisariātu negrasās nākt.

Tāpat Peskovs juniors šajā sarunā paziņoja, ka viņš nav jāatzīmē dokumentos kā brīvprātīgais, viņš rīkosies tā, kā viņam teiks Vladimirs Vladimirovičs.