foto: Christopher Miller/Twitter
Uzliesmojušais objekts Kijivas debesīs visdrīzāk bijis meteorīts
Virs Kijivas trešdienas, 19. aprīļa, vakarā ap plkst.22 tika novērots spilgts uzliesmojums.
Pasaulē
2023. gada 20. aprīlis, 14:06

Uzliesmojušais objekts Kijivas debesīs visdrīzāk bijis meteorīts

Jauns.lv

Noslēpumainais uzliesmojošais objekts, kas trešdienas, 20. aprīļa, vakarā izgaismoja debesis virs Ukrainas galvaspilsētas, izraisīja daudz spekulāciju. Ukrainas kosmosa aģentūra pieļauj, ka objekts, visticamāk, bijis meteorīts, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Pēc tam, kad amatpersonas izslēgušas variantus par NASA satelītu vai Krievijas raķešu uzbrukumu, Ukrainas kosmosa aģentūra izteikusi pieļāvumu par meteorītu, kas izgaismoja debesis virs Kijivas.

Pēc spekulācijām par iespējamu satelītu, kosmosa aģentūra NASA paziņoja, ka viņu satelīts joprojām atrodas orbītā un nav nokritis uz zemes.

Arī Gaisa spēki bija pārliecināti, ka tas nebija Krievijas raķešu uzbrukums, kaut arī tie kopš Krievijas sāktā kara novērojami ļoti bieži.

Spilgtā gaisma virs Kijivas tika novērota ap plkst.22.

Ukrainas sociālajos plašsaziņas līdzekļos ir izskanējušas dažādas teorijas un radītas mēmes par to, kas varētu būt bijis šī uzliesmojuma cēlonis, un populārākā tēma ir, ka to izraisījuši citplanētieši.

Kijevas amatpersonas sacīja, ka ekspertu uzdevums šobrīd ir noteikt, kas bija lidojošais objekts, bet vissvarīgākais ir saglabāt pilsētas drošību jebkuros apstākļos.