Miljardieris Masks gatavojas palaist, iespējams, pasaulē jaudīgāko kosmosa raķeti
foto: AFP/Scanpix
"SpaceX" kosmosa kuģis "Starship" uz platformas pirms palaišanas.
Pasaulē
2023. gada 17. aprīlī, 14:58

Miljardieris Masks gatavojas palaist, iespējams, pasaulē jaudīgāko kosmosa raķeti

Jauns.lv

Tikai dažus mēnešus pēc tam, kad NASA iepazīstināja pasauli ar jaudīgāko raķeti, kāda jebkad palaista kosmosā, miljardiera Īlona Maska uzņēmums “SpaceX” ir gatavs palaist savu izgudrojumu, kas varētu būt gandrīz divreiz jaudīgāks par visu līdz šim redzēto.

Miljardieris Masks gatavojas palaist, iespējams, p...

“SpaceX” raķete pašlaik atrodas uz starta platformas uzņēmuma rūpnīcās Teksasas dienvidu piekrastē. Masks savā Twitter profilā norādījis, ka palaišanas mēģinājums varētu notikt ap plkst.15:30 pēc Latvijas laika.

Tomēr pats miljardieris uz palaišanu liek zemas cerības. “Pašlaik cerības ir zemas," svētdienas vakarā savā Twitter "Spaces" pasākumā sacīja “SpaceX” vadītājs. "Ja mēs nokļūsim pietiekami tālu no starta laukuma, pirms kaut kas sabojājas, tad, manuprāt, es to uzskatītu par panākumu."

Tas būs “SpaceX” pirmais mēģinājums palaist pilnībā nokomplektētu “Starship” gaisa kuģi, balstoties uz gadiem ilgu testēšanas kampaņu.

Masks jau piecus gadus ir stāstījis par “Starship”, veidojot prezentācijas par tā konstrukciju un mērķi, un viņš bieži uzsveris, ka tas varētu pārvadāt kravu un cilvēkus uz Marsu. Masks pat ir teicis, ka viņa vienīgais “SpaceX” dibināšanas mērķis bija izstrādāt tādu transportlīdzekli kā “Starship”, kas ļautu izveidot cilvēku apmetni uz Marsa.