Pasaulē
2023. gada 17. aprīlis, 11:17

Putins paziņojis Šoigu, ka šobrīd Ukraina ir "acīmredzama prioritāte" Krievijas armijai

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins kārtējo reizi izteicies par karu pret Ukrainu. Kremļa vadītājs to nosaucis par "acīmredzamu prioritāti" Krievijas armijai, ziņo Kremlis.

Diktators uz Kremli izsauca Krievijas Federācijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Putins ciniski nosauca Ukrainu par "prioritāti" Krievijas karaspēkam.

foto: AFP/Scanpix
Vladimirs Putins Kremlī tiekas ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

"Mums ir acīmredzams, ka šobrīd ir skaidras bruņoto spēku pielietošanas prioritātes, un vispirms tas skar Ukrainas virzienu un visu, kas saistīts ar mūsu cilvēku aizsardzību Donbasā, citās jaunajās teritorijās," sacīja Krievijas diktators.

Vienlaikus Putins un Šoigu pārrunāja arī tā dēvētās "pēkšņās pārbaudes" Klusā okeāna flotē. Kremļa vadītājs neizslēdza, ka floti varētu izmantot "konfliktos".

"Flotes spēkus atsevišķos tās komponentos noteikti var izmantot arī konfliktos jebkuros virzienos. Tāpēc lūdzu arī jūs to ņemt vērā," paziņoja Putins.

14. aprīlī Krievijas Federācijas aizsardzības ministrija trauksmes dēļ aktivizēja Klusā okeāna floti un paziņoja par "pēkšņu pārbaudi". Šoigu pavēlēja trenēt "darbības, lai atvairītu pretinieka izkāpšanu Kuriļu dienvidu salās un Sahalīnā".

ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi pieļāvuši, ka Kremlis cenšas spodrināt savu tēlu Ķīnas acīs ar Krievijas Klusā okeāna flotes mācībām, kuru mērķis ir parādīt Krievijas jūras spēku spējas reģionā. Krievijas Klusā okeāna flotes kaujas gatavības pārbaude, kā secinājuši ISW pētnieki, varētu būt mēģinājums apliecināt Ķīnai, ka Krievija atbalsta Pekinas drošības mērķus Klusajā okeānā un Krievija ir vienlīdzīga militārā partnere, kas, neskatoties uz militāro spēju noplicināšanu Ukrainā, var darboties arī Klusajā okeānā.