foto: VIA REUTERS
Maskavā augusi cena par atpirkšanos no armijas un kara
Rindā uz “kautuvi” – mobilizētie pie kara komisariāta Maskavā. Viņiem nav pieticis naudas, lai atpirktos.
Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 10:49

Maskavā augusi cena par atpirkšanos no armijas un kara

Jauns.lv

Maskavā ievērojami kāpusi cena par atpirkšanos no armijas – tagad jārēķinās ar pusmiljonu rubļu (5705 eiro), raksta medijs “Baza”, atsaucoties uz kukuļdošanas vidutājiem.

Agrāk noformēt “neiesaucamu” diagnozi izmaksāja 200 000 līdz 250 000 rubļu, tagad cena pieaugusi divtik, jo pastiprinājušās pārbaudes slimnīcās. Arī procedūra kļuvusi sarežģītāka – pirms pagājušā gada iebrukuma Ukrainā jauniesaucamajam pietika doties uz slimnīcu trīs reizes – pēc diagnozes, tās apstiprinājuma un izziņas, ko uzrādīt kara komisariātā, lai noformētu B kategorijas karaklausības apliecību, jau padomju laikā sauktu par “balto biļeti”.

Putins apmeklē mobilizēto karavīru poligonu

gallery icon

Tagad izziņa ļauj tikai atlikt iesaukumu par pusgadu, pēc tam atkal pieprasa diagnozes apstiprinājumu.

Vēl viena iespēja ir atpirkties pašā kara komisariātā – tas maksājot 5000 līdz 6000 eiro, turklāt militārie korumpanti pieņem tikai šo valūtu.

Šajā gadījumā noformē dokumentus par jau pabeigtu dienestu. Tas gan nederēs puisim, kuram tikko apritējuši 18 gadi, šo iespēju izmanto tie, kuriem armijas dienests CV nepieciešams karjeras izaugsmei.

Kas ir krievu karavīra sausajā pārtikas devā? Nekas garšīgs!

Kāda Twitter lietotāja Mykhailo rīcībā nonākusi Krievijas armijas sausās pārtikas deva. Viņš nolēma “izstudēt” un padalīties ar novērojumiem par ēdiena ...

gallery icon

Melnajā tirgū pieprasīts ir “atbrīvojums” no mobilizācijas. Tie, kas negrib zaudēt dzīvību Ukrainā, par to var maksāt pusotru miljonu rubļu (vairāk nekā 17 000 eiro). Tomēr simtprocentīgas garantijas nav, komisariāti šādus “klientus” tikai ieraksta mobilizējamo saraksta pašā apakšgalā.

Martā tiesa Baškortostānas galvaspilsētā Ufā piesprieda sešus gadus nebrīvē nosacīti vietējā kara komisariāta priekšniekam Konstantīnam Viropajevam, kurš pārdeva atpirkšanos no armijas KHL kluba “Salavat Julajev” hokejistiem un citiem sportistiem. Viņš par “pakalpojumu” ņēma pa 170 000 rubļu (1942 eiro), arī pulksteņus un “iPhone”. Viropajevam piemērots arī 1,8 miljonu rubļu (ap 20 500 eiro) liels naudassods.

Simboli un drūmas krāsas - Maskavas apkārtnē atklāj Krievijas armijas baznīcu

gallery icon