Pasaulē

Sanfrancisko uz ielas nodurts pasaulē populāras finanšu lietotnes "Cash App" izveidotājs

Jauns.lv

ASV Kalifornijas štata Sanfrancisko pilsētas centrā uz ielas nogalināts vairāku miljardu dolāru vērtās tehnoloģiju kompānijas “Cash App” dibinātājs Bobs Lī.

Sanfrancisko uz ielas nodurts pasaulē populāras fi...
Bobs Lī (ekrānuzņēmums)
Bobs Lī (ekrānuzņēmums)

43 gadus vecais Lī paspēja piezvanīt neatliekamās palīdzības dienestam 911 un iekliegties: “Palīgā! Mani kāds sadūra!”. Ielu novērošanas kamerās redzams, kā Lī otrdienas naktī iet pa tukšo ielu, meklējot palīdzību, tad dodas pie kādas noparkotas automašīnas un pavelk uz augšu krekliņu, parādot divu dūrienu brūces krūtīs, taču automašīna aizbrauc, un pēc brīža vīrietis nokrīt. Pēc dažām minūtēm ieradās policisti, kas viņu nogādāja slimnīcā, kur viņš no ievainojumiem nomira.

Pagaidām policijai nav aizdomās turēto personu, un nekādi aresti nav veikti.

Jaunākie dati liecina, ka Sanfrancisko ir kļuvusi par vienu no visbīstamākajām ASV pilsētām. Varas iestādes tiek asi kritizētas par nespēju apvaldīt pēdējo gadu laikā uzplaukušo vardarbīgo noziedzību, sevišķi slepkavības.

2013. gadā Lī izveidotā “Cash App” ir viedtālruņiem paredzēta maksājumu lietotne, kas ļauj veikt naudas pārskaitījumus. Tās lietotāju skaits strauji palielinājies, 2017. gadā sasniedzot septiņus miljonus aktīvo lietotāju mēnesī, bet 2020. gadā sasniedzot 30 miljonus. Uzņēmuma vērtību “Forbes” lēsa 40 miljardu ASV dolāru (36,56 miljardi eiro) apmērā.

Lī bija arī “Twitter” dibinātāja un kādreizējā vadītāja Džeka Dorsija izveidotā uzņēmuma “Square” tehnoloģiju attīstības direktors, kā arī kriptovalūtu uzņēmuma “MobileCoin” produktu attīstības direktors. No 2004. līdz 2010. gadam viņš strādāja tehnoloģiju gigantā “Google”, palīdzot izstrādāt “Android” mobilo operētājsistēmu.