foto: AFP/Scanpix
FIB aizturējis Igaunijas pilsoni, kurš iepircis elektroniku Krievijas armijai
Krievu karavīrs Zaporižjā
Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 07:31

FIB aizturējis Igaunijas pilsoni, kurš iepircis elektroniku Krievijas armijai

Jauns.lv/LETA

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ir aizturējis Igaunijas pilsoni, kurš bija iepircis elektroniku Krievijas armijai, trešdien ziņoja laikraksts "Postimees".

FIB Hjūstonas nodaļa paziņoja sociālajos tīklos, ka sadarbībā ar ASV Tirdzniecības ministrijas Rūpniecības un drošības biroju un Igaunijas Drošības policijas departamentu tika aizturēts vīrietis, kurš iepirka Krievijas militārpersonām ASV ražotu elektroniku.

FIB Hjūstonas nodaļas galvenais izmeklētājs Džeimss Smits pavēstīja, ka 28.martā tika aizturēts Igaunijas pilsonis Andrejs Ševļakovs, kuru tur aizdomās par ASV ražota elektroniskā aprīkojuma, tostarp radaru sastāvdaļu un hakeru programmatūras, iepirkšanu Krievijas valdībai un militārpersonām.

"Daudzu gadu gaitā Ševļakova labi pārdomātais tīkls ļāva viņam iepirkt amerikāņu ražojuma sensitīvas elektroniskās iekārtas Krievijas karavīriem. Viņa nelegāli iegādātā augstas klases amerikāņu tehnoloģija radīja draudus cilvēku dzīvībām gan Ukrainā, gan ASV," sacīja Smits.

Kas ir krievu karavīra sausajā pārtikas devā? Nekas garšīgs!

Kāda Twitter lietotāja Mykhailo rīcībā nonākusi Krievijas armijas sausās pārtikas deva. Viņš nolēma “izstudēt” un padalīties ar novērojumiem par ēdiena ...

gallery icon
28

Paziņojumā teikts, ka aizturēšanas brīdī pie Ševļakova atradās sūtījumi, kas bija paredzēti šaubīgiem uzņēmumiem, tai skaitā apmēram 130 kilogrami radio aprīkojuma. 

Ja Ševļakovu atzīs par vainīgu, viņam draudēs cietumsods līdz 20 gadiem.

Ševļakovs bija ASV valdības aizliegto tirdzniecības starpnieku sarakstā, bet izmantoja šaubīgus uzņēmumus un izdomātus cilvēku vārdus, lai apietu ierobežojumus.

Smits sacīja, ka šīs lietas tālākai izmeklēšanai FIB turpinās sadarbību ar Igaunijas Drošības policijas departamentu.

Pagrabs Jagidnes ciema skolā, kur okupanti mēnesi gūstā turēja 367 ciema iedzīvotājus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kopā ar Vācijas vicekancleru Robertu Habeku apmeklēja Jagidnes ciemu Čerņihivas apgabalā, pieminot vienu gadu, kopš Ukrainas ...

gallery icon
18

Ļaudis Rīgā aplūko iznīcināta okupantu tanka paliekas

Vairākās Eiropas Savienības (ES) valstu galvaspilsētās šodien ir aplūkojamas Ukrainas bruņoto spēku iznīcinātas okupantu tehnikas vienības.

gallery icon
24