Krievijas apetīte aug — par “specoperācijas” pabeigšanas nosacījumu izvirza Odesas atdošanu, lai Ukrainai nebūtu pieejas jūrai
Vladimirs Konstantinovs (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 26. marts, 14:11

Krievijas apetīte aug — par “specoperācijas” pabeigšanas nosacījumu izvirza Odesas atdošanu, lai Ukrainai nebūtu pieejas jūrai

Jauns.lv

Ukrainai ir jāatdod Odesa Krievijai vai vismaz pilsētai jābūt neitrālai, turklāt Ukrainai ir jāatsakās no savām “agresīvajām iespējām”, tikai tad Krievijas “specoperācija” varētu beigties, paziņoja Krievijas anektētās Krimas parlamenta priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs.

Ja Krievija noslēgs miera līgumu ar Ukrainu, tajā ir jāparedz nosacījumi, lai otra puse — protams, tikai Ukraina — nevarētu atrast šķirbiņu tā pārkāpšanai. Līguma noslēgšana ir iespējama tikai pēc Krievijas uzvaras un ar tās nosacījumiem. “Pretiniekam nedrīkst būt nekādu ilūziju par revanšu,” viņš paziņoja aģentūrai "RIA Novosti".

Krievija anektēja Krimu 2014. gadā, gandrīz neviena pasaules valsts to nav atzinusi. 2022. gada 24. februārī Krievija iebruka Ukrainā, toreiz Krievijas prezidents Vladimirs Putins par mērķi nosauca Ukrainas “denacifikāciju” un “demilitarizāciju”, kā arī apsolīja nekādas teritorijas nesagrābt.

Kā jau tas bija skaidrs pašā sākumā, Putins sameloja un rudenī paziņoja par četru Ukrainas austrumu apgabalu aneksiju, kaut gan okupanti tos pilnībā nemaz nekontrolēja. Pēc tam Krievijas amatpersonas pieminējušas citu Ukrainas apgabalu aneksijas iespēju, savukārt propagandisti pastāvīgi prasa Ukrainas pilnīgu likvidāciju un iekļaušanu Krievijas sastāvā.