foto: EPA/Scanpix
Krievijas Valsts domē iesaka uzņēmumiem izvietot pretgaisa aizsardzības sistēmas
Attēlam ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 4. marts, 17:27

Krievijas Valsts domē iesaka uzņēmumiem izvietot pretgaisa aizsardzības sistēmas

Jauns.lv

Krievijas uzņēmumiem vajadzētu iegādāties pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai cīnīties pret iespējamiem bezpilota lidaparātu uzbrukumiem, paziņojis Krievijas parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - Aizsardzības komitejas vadītājs Andrejs Kartapolovs.

"Ir pietiekami lēti līdzekļi cīņai pret bezpilota lidaparātiem, kurus katra sevi cienoša kompānija var iegādāties un izvietot uz saviem objektiem," viņa teikto citēja portāls "The Moscow Times".

Viņš paskaidrojis, ka Krievijas varasiestādēm ir jāaizsargā kritiskā infrastruktūra pret ukraiņu uzbrukumiem, jo vienmēr var atrast kādu vājo vietu, caur kuru Krievijas teritorijā var ielidot kaujas bezpilota lidaparāts.

Lai pret to aizsargātos, Kartapolovs piedāvājis uzņēmumiem par saviem līdzekļiem iepirkt pretgaisa aizsardzības sistēmas, jo Aizsardzības ministrijas līdzekļi ir "koncentrēti nozīmīgo valsts un militāro objektu aizsardzībai".

Viņaprāt, tāds uzņēmumu ieguldījums palīdzēs aizsargāt naftas bāzes, gāzes sadales stacijas, elektrostacijas, tiltus, ceļu pārvadus un rūpnīcas.

Kartapolovs norādījis, ka pašlaik izvietoto pretgaisa aizsardzības sistēmu dati ir zināmi Ukrainas armijai, jo tai pieejama izlūkošanas informācija cita starpā arī no NATO dalībvalstīm.

Šonedēļ vietējās amatpersonas, varasiestādes, platformas "Telegram" kanāli un tradicionālie mediji ziņoja, ka Piemaskavā un vēl četros Krievijas reģionos otrdien nogāzušies lidroboti.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā vairākkārt ziņots par pretuzbrukumiem Krievijas teritorijā, tai skaitā ar lidrobotiem. Ukrainas varasiestādes pārsvarā atturas komentēt šos incidentus.