foto: EPA/Scanpix
Itālijas premjere kritizē Makronu par vakariņām ar Zelenski
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis divpusējās tikšanās laikā ar ES līderiem, kas ir daļa no Eiropas līderu samita Briselē, Beļģijā, 2023. gada 9. februārī, uzstājas ar Itālijas premjerministri Džordžiju Meloni.
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 21:11

Itālijas premjere kritizē Makronu par vakariņām ar Zelenski

Jauns.lv

Itālijas premjerministre Džordžija Meloni apsūdzējusi Franciju, ka tā apdraudējusi Eiropas Savienības vienotību attiecībā uz Ukrainu, Parīzē sarīkojot vakariņas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, uz kuru nebija uzaicināti citi Eiropas līderi, vēsta BBC.

Francijas prezidents Emanuels Makrons un Vācijas kanclers Olafs Šolcs trešdienas vakarā pirms ES samita tikās ar Volodimiru Zelenski. Meloni vēl ceturtdien sarunā ar žurnālistiem tikšanos nodēvēja par nevietā esošu, bet piektdien pastiprināja savu kritiku.

"Kas bija pareizi, tā bija Zelenska fotogrāfija ar 27 ES līderiem. Priekšlaicīgi priecāties par šo tikšanos Parīzē bija politiski aplami," viņa sacīja pēc samita beigām Briselē.

Komentējot Itālijas premjeres ceturtdienas izteikumus, Emanuels Makrons sacīja, ka, viņaprāt, trešdienas vakariņas bijušas atbilstošas un tikšanās laiku jebkurā gadījumā izvēlas Ukrainas prezidents.

"Kā jūs zināt, Vācijai un Francijai astoņus gadus bija īpaša loma Ukrainas jautājumā," Makrons sacīja žurnālistiem. "Galvenais, lai mēs būtu efektīvi kopā, un lai mums būtu stratēģija, kas ļautu atrast ceļu uz noturīgu mieru."

Meloni ar Zelenski tomēr tikās Briseles samita laikā.