Pasaulē
2023. gada 2. februāris, 13:12

VIDEO: ukraiņiem ar augstas precizitātes munīciju “Excalibur” izdodas likvidēt retu Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu "Tor"

Jauns.lv

Krievija karā pret Ukrainu zaudē retus ieroču paraugus. Šoreiz Krievijas armija  palika bez pretgaisa raķešu sistēmas “Tor” tās arktiskajā versijā. Tiek apgalvots, ka okupantiem kopumā ir tikai 12 šīs tehnikas vienības, vēsta UNIAN.

Darbība notikusi Hersona apkaimē.

Izraēlas Aizsardzības spēku virsnieks Jigals Levins arī savā Telegram kanālā rakstīja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmu iznīcinājuši Ukrainas Jūras spēku Jūras spēku kājnieku pavēlniecības 406. atsevišķās artilērijas brigādes karavīri.

"Ļoti labs rezultāts. 406. artilērijas brigāde iznīcināja Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu “Tor”. Tā atradās Hersonas apgabala kreisajā krastā," viņš rakstīja, "Krievijas bruņotie spēki nosūtīja uz Ukrainu pretgaisa aizsardzības sistēmas “Tor” arktisko modifikāciju “Tor-M2DT”. Kā pierādīja Ukrainas Bruņoto spēku Jūras kājnieku pavēlniecības 406. artilērijas brigāde, tā deg vēl labāk un spožāk nekā parastais “Tor!”

Tiek ziņots, ka Arktikas pretgaisa raķešu sistēmu iznīcināja augstas precizitātes lādiņš “M982 Excalibur”.

Arktiskās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Tor-M2DT" Ukrainā

Portāls Defence24 2022. gada decembrī ziņoja, ka Krievijas iebrucēji Ukrainā sākuši izmantot “Tor-M2DT” pretgaisa raķešu sistēmas, kas uzstādītas uz “DT-30PM” kāpurķēžu traktoru šasijas un pielāgotas lietošanai arktiskajos klimatiskajos apstākļos.

Krievi apgalvo, ka viņu “Arctic Tor” var darboties pat -50 grādu temperatūrā. Katrai “Tor” pretgaisa aizsardzības sistēmai ir divi transportlīdzekļi: apkalpes izmitināšanai un uguns vadībai, kā arī transportlīdzeklis ar radaru un diviem palaišanas moduļiem.

"Tor-M2DT" esot spējis trāpīt mērķos no 1 līdz 12 km attālumā un no 10 metru līdz 10 kilometru augstumā.