foto: NATO/Flickr.com
Podoļaks atklāj, cik tanku Ukrainai nepieciešams
Mihailo Podoļaks uzskata, ka tagad uzdevums ir organizēt ieroču "konveijera" piegādes un Ukrainas militārpersonu apmācību.
Pasaulē
2023. gada 26. janvāris, 23:00

Podoļaks atklāj, cik tanku Ukrainai nepieciešams

Jauns.lv

Ukrainai nepieciešami vēl vismaz 350-400 tanki, lai izveidotu triecienbruņu spēkus. Tā norādījis Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks. Pēc viņa domām, pēdējais pavērsiens ieroču piegādē Ukrainai jau ir noticis.

"Joprojām ir atbalsis no bailēm par eskalāciju, bet visi jau ir sapratuši, ka eskalācijas nebūs. Eeskalācija jau ir pilnā apjomā, jau ir liels karš un viss ir jādod Ukrainai šeit un tagad. Tagad būs piesātinājuma laiks Ukrainai ar visu nepieciešamo, lai sasniegtu finālu šajā karā,” uzskata Podoļaks.

Viņš  uzskata, ka šobrīd vienīgā problēma jautājumā par ieroču piegādēm Ukrainai ir loģistika. Viņš norādīja, ka tagad uzdevums ir organizēt ieroču "konveijera" piegādes un Ukrainas militārpersonu apmācību.

"Ja oficiāli jau ir paziņots par aptuveni 120 tankiem, bet šobrīd mums ir nepieciešami 350-400 tanki, lai izveidotu konkrētas tanku uzbrukuma brigādes, tad es domāju, ka mēs sasniegsim šo skaitli," uzsvēra Podoljaks.