Pāvesta Franciska svētā mise Aglonas bazilikas laukumā

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 25. janvāris, 13:36

Pāvests: "Homoseksualitāte ir grēks, bet nav noziegums!"

Jauns.lv

Pāvests Francisks ir pasludinājis homoseksualitāti par "grēku", bet ne par "noziegumu", jo likumus, kas homoseksuāli orientētus cilvēkus uzskata par krimināli sodāmiem, viņš nosauca par "netaisnīgiem", vēsta “Daily Mail”.

Francisks intervijā “Associated Press” norādīja, ka attiecībā uz homoseksualitāti ir jānošķir noziegums un grēks. "Būt homoseksuālam nav noziegums," viņš teica, “tas nav noziegums. Jā, bet tas ir grēks. Labi, bet vispirms nošķirsim grēku no nozieguma. Grēks ir arī žēlsirdības trūkums vienam pret otru.” 86 gadus vecais pāvests norādīja, ka “Dievs mīl savus bērnus tieši tādus, kādi viņi ir, un aicināja bīskapus, kas atbalsta likumus, uzņemt LGBT cilvēkus baznīcā.”

Viņš norādīja, ka ir veicis dažus soļus, lai modernizētu katoļu baznīcas politiku attiecībā uz homoseksualitāti, taču nav pieļāvis to vai atļāvis viendzimuma laulības.

Putins Vatikānā satiek pāvestu Francisku

gallery icon

"Būt homoseksuālam nav noziegums," baznīcas pozīciju skaidroja Francisks. Tomēr viņš atzina, ka katoļu bīskapi dažās pasaules daļās atbalsta likumus, kas nosaka homoseksualitāti vai diskriminē LGBTQ kopienu, un atsaucās uz šo jautājumu kā "grēku".

Taču viņš šādu attieksmi attiecināja uz kultūras dažādību un norādīja, ka īpaši bīskapiem ir jāiziet pārmaiņu process, lai atzītu katra tiesības cilvēka cieņu.

"Šiem bīskapiem ir jāveic atgriešanās process," viņš teica, piebilstot, ka viņiem ir jāpiemēro "maigumu, lūdzu, gluži kāds ir Dievam ir pret katru no mums".

Saskaņā ar “The Human Dignity Trust” datiem 67 valstīs visā pasaulē likumdošana nosaka kriminālatbildību par viendzimuma seksuālo darbību piekrišanu, no kurām 11 var piespriest nāvessodu. Eksperti norāda, ka pat tad, ja likumi netiek izpildīti, tie veicina uzmākšanos, stigmatizāciju un vardarbību pret LGBTQ personām, vēsta “Daily Mail”.

Levits ar kundzi viesojas pie pāvesta Franciska

gallery icon

Pasludinot šādus likumus par "netaisnīgiem", Francisks sacīja, ka katoļu baznīca var un tai vajadzētu strādāt, lai tos izbeigtu. "Mēs visi esam Dieva bērni, un Dievs mūs mīl tādus, kādi mēs esam," intervijā sacīja Francisks.