foto: Shutterstock
ASV Tieslietu ministrija atradusi vēl citus slepenus dokumentus Baidena mājās
Džo Baidens.
Pasaulē
2023. gada 22. janvāris, 11:01

ASV Tieslietu ministrija atradusi vēl citus slepenus dokumentus Baidena mājās

Jauns.lv / LETA

ASV Tieslietu ministrijas amatpersonas šonedēļ atradušas vēl sešus slepenus dokumentus ASV prezidenta Džo Baidena mājās Delavērā, sestdien paziņojis Baidena personiskais jurists.

Baidens uzstāj, ka nav izdarījis neko sliktu, un šo situāciju ir nodēvējis par nevainīgu kļūdu.

Slepeni dokumenti no laika, kad Baidens bija ASV viceprezidents, pirmo reizi tik atklāti pērn institūtā, kas saistīts ar prezidentu, un pēc tam vēl citi slepeni dokumenti tika atrasti Baidena mājās Delavērā. Dokumentus atrada Baidena advokāti, kas par to informēja Nacionālo arhīvu un Tieslietu ministriju.

Pēc tam Baltais nams piedāvāja Tieslietu ministrijai pārmeklēt Baidena mājas Delavērā, kas tika izdarīts piektdien.

Baidena jurists Bobs Bauers norādīja, ka izmeklētājiem tika dota piekļuvi visam īpašumam.

Tieslietu ministrija savāca materiālus, kas, kā uzskata, attiecas uz izmeklēšanu, tai skaitā sešus dokumentus, kas atzīmēti kā slepeni, atklāja jurists.

Daļa no materiāliem ir no laika, kad Baidens bija senators, un daļa no laika, kad viņš ieņēma viceprezidenta amatu, atklāja Bauers, piebilstot, ka ministrija tālākai izpētīšanai savākusi arī piezīmes, ko Baidens ar roku rakstījis laikā, kad bija viceprezidents.

ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlands ir iecēlis neatkarīgu īpašo padomnieku, kurš izmeklēs Baidena iespējamo nolaidīgo apiešanos ar slepeniem dokumentiem.

Gārlands paziņoja, ka jurists un bijušais prokurors Roberts Hurs izmeklēs, vai Baidena mājās un institūtā, kas saistīts ar prezidentu, atrastie slepenie dokumenti nozīmē, ka pārkāpts likums.

Spilgti kadri no prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonijas 2021.gada 20.janvārī

Trešdien Kapitolijā aizvadīta jaunā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonija. Šī bija 59.prezidenta inaugurācijas ceremonija ASV vēsturē, un Baidens kļuvis ...

gallery icon

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon