foto: EPA/Scanpix
Putins: "Speciālā militārā operācija ir mēģinājums pārtraukt karu"
Dienu iepriekš anonīmajos "Z" kanālos parādījās mājieni, ka Putins varētu mainīt "speciālās militārās operācijas" statusu.
Pasaulē
2023. gada 18. janvāris, 14:22

Putins: "Speciālā militārā operācija ir mēģinājums pārtraukt karu"

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka "speciālās militārās operācijas" mērķis ir pārtraukt karu. Kā ziņo RBK, viņš to teicis tikšanās laikā ar veterāniem Sanktpēterburgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viss, ko mēs šodien darām, arī speciālā militārā operācija (SMO) ir mēģinājums pārtraukt šo karu. Tāda ir SMO jēga. Un aizsargāt mūsu cilvēkus, kas tur, šajās teritorijās, dzīvo.

Tās ir mūsu vēsturiskās teritorijas, kā jau teicu. Šobrīd nesniegšu vērtējumus... Bet katrā ziņā Krievija samierinājās ar šo notikumu, neskatoties uz to, ka tās ir mūsu vēsturiskās teritorijas.

Bet tomēr mēs nevarējām nereaģēt uz to, kas tur sāka notikt, pēc valsts apvērsuma. Kad sāka iznīcināt cilvēkus, kuri šajās teritorijās dzīvo tikai par to, ka viņi uzskata sevi par saistītiem ar krievu kultūru, ar krievu valodu," paziņoja Putins.

"Ukrainā ir ļoti daudz cilvēku, kas saprot, kas notiek un dod pareizu vērtējumu. Īpaši pēc tā, ko Ukrainas modernie varasvīri sāka darīt gan ar civiliedzīvotājiem, gan bloķēšanas vienībām. Viņi atjaunoja būtībā bloķēšanas vienības, kas tika izmantotas Otrā pasaules kara laikā, un ar Krievu Pareizticīgo baznīcu. Tas nepaliks viņiem bez sekām, man šaubu nav," sacīja Krievijas prezidents.

Dienu iepriekš anonīmajos "Z" kanālos parādījās mājieni, ka Putins varētu mainīt "speciālās militārās operācijas" statusu.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz "Ostorozhno Media" jautājumu par baumām, ka Putins varētu pieteikt pilnvērtīgu karu Ukrainai vai turpināt mobilizāciju, atbildēja: "Tās visas ir baumas. Neklausieties tajās."