Pasaulē
2015. gada 16. aprīlis, 22:45

Uz Krievijas propagandu jāatbild nevis ar propagandu, bet daudzpusīgu mediju saturu, teic vācu politiķis

Jauns.lv

Uz Krievijas propagandu jāatbild nevis ar propagandu, bet daudzpusīgu mediju piedāvājumu - šādu viedokli paudis Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, kas ceturtdien ieradies vizītē Lietuvā.

Tiekoties ar ārlietu ministru Linu Linkeviču, viņš solījis stiprināt sadarbību ar Lietuvu izglītības, kultūras un mediju jomā un norādījis, ka Lietuvas un Vācijas valdības jau vairākas nedēļas saskaņo kopīgu pasākumu plānu, kas ļaus abu valstu mediju pārstāvjiem sadarboties, stažēties ārvalstīs un gatavot daudzveidīgu mediju saturu.

Pēc Šteinmeiera teiktā, propaganda no Eiropas puses nebūtu demokrātiska atbilde uz Krievijas izplatīto dezinformāciju.

Ministrs piebildis, ka Vācijā Krievijas propagandas kampaņa nedarbojas tik efektīvi kā Baltijas valstīs, jo tur krievvalodīgos medijus neklausās tik liela sabiedrības daļa. "Bijušās Austrumvācijas daļā vēl ir ne mazums cilvēku, kuri vēl māk krievu valodu un saskaras ar Krievijas propagandu. Bet Vācijā tā nav tā auditorija, uz ko šī propaganda iedarbotos," viņš sacījis.

Piektdien Vācijas ārlietu ministrs ieradīsies arī Latvijā, lai tiktos ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Plānots, ka sarunu darba kārtībā būs Latvijas un Vācijas divpusējās sadarbības padziļināšanas perspektīvas. Pārrunāti tiks arī aktuālākie starptautiskās darba kārtības jautājumi.

Vācijas ārlietu ministrs bija plānojis apmeklēt Baltijas valstis jau aprīļa sākumā, bet atcēla plānoto braucienu, ieilgstot Šveicē notiekošajām pasaules lielvaru sarunām ar Irānu par Teherānas kodolprogrammas likteni.

LETA