foto: Leire P J/DYDPPA/Shutterstock/ Vida Press
Spānijas parlaments balsos par transpersonu tiesību likumprojektu
Transpersona, modele Anhela Ponse
Pasaulē
2022. gada 22. decembris, 09:36

Spānijas parlaments balsos par transpersonu tiesību likumprojektu

Jauns.lv/LETA

Spānijas parlaments ceturtdien pirmajā lasījumā balsos par likumprojektu, kas ļaus visiem, kas sasnieguši 16 gadu vecumu, viegli nomainīt dzimumu personas apliecībā.

Likumprojekts ievērojami vienkāršos dzimuma maiņas procedūru personas apliecībā, ļaujot pieprasīt izmaiņas, balstoties uz vienkāršu paziņojumu par šādu vēlmi. Turklāt pie zināmiem nosacījumiem šādas izmaiņas varēs veikt arī personas 12 līdz 16 gadu vecumā.

Taču likumprojekts ir izraisījis asas domstarpības valdošajā koalīcijā un feminisma kustībā un raisījis bažas LGBTQ aktīvistu vidū.

Ja likumprojekts pirmajā lasījumā tiks apstiprināts, tas tiks nodots Senātam, kur, visticamāk, vairs netiks mainīts un tādā gadījumā stāsies spēkā pāris nedēļu laikā.

Transpersonu skaistumkonkurss "Miss International Queen 2019"

2019. gada 8. martā Taizemes pilsētā Pataijā kronēta skaistumkonkursa "Miss International Queen 2019" uzvarētāja. Konkursā, kurā sumināta tiek pasaulē daiļākā ...

gallery icon

Tad Spānija kļūtu par vienu no nedaudzām valstīm pasaulē, kas ļauj transpersonām mainīt savu statusu ar vienkārša paziņojuma palīdzību. Eiropā pirmā valsts, kas spēra šādu soli, bija Dānija, kas to izdarīja 2014.gadā.

Līdz šim Spānijā tikai pieaugušie varēja pieprasīt šādas izmaiņas un viņiem bija jāiesniedz medicīniskā izziņa, kas apliecina dzimuma disforiju un hormonālo ārstēšanu divu gadu garumā.

Titula "Mis Spānija 2018" uzvarētāja - transpersona Anhela Ponse

Titula "Mis Spānija 2018" uzvarētāja - transpersona Anhela Ponse.

gallery icon