foto: Pexels.com
Īlons Masks iesūdzējis tiesā "Twitter" lietotāju, kurš sekojis viņa, kā arī Geitsa un Putina lidmašīnai
Pasaulē
2022. gada 15. decembris, 12:25

Īlons Masks iesūdzējis tiesā "Twitter" lietotāju, kurš sekojis viņa, kā arī Geitsa un Putina lidmašīnai

Jauns.lv

Soctīkla "Twitter" īpašnieks, "Tesla" un "SpaceX" dibinātājs Īlons Masks paziņojis, ka iesūdzējis tiesā 20 gadus veco Džeku Svīniju, "@ElonJet" "Twitter" konta īpašnieku, kas publicē informāciju par uzņēmēja lidmašīnas pārvietošanos.

Pēc Maska teiktā, viņš vērsies tiesā pēc incidenta, kas notika iepriekšējā dienā Losandželosā. Toreiz kāds "trakais" vajājis uzņēmēja dēlu, noturot to par tēvu, bet vēlāk nobloķēja viņa automašīnu un uzkāpa uz motora pārsega.

Pēc notikušā Masks paziņoja, ka jebkurš "Twitter" konts, kas pārraida informāciju par lietotāju atrašanās vietu reālajā laikā, tiks bloķēts, jo tas apdraud cilvēku fizisko drošību. Tāpat viņš piebilda, ka iesūdzējis tiesā vārdā nenosauktas organizācijas, kas atbalstījušas kaitējuma nodarīšanu viņa ģimenei.

Pats Džeks Svīnijs, ar kuru gatavojas tiesāties Masks, "BBC News" paziņojis, ka nav saistīts ar gadījumu, kas noticis ar uzņēmēja dēlu. Tāpat viņš paziņoja, ka viņa "Twitter" kontu, kuram ir vairāk nekā pusmiljons abonentu, bloķēja 14. decembrī.

Tāpat Svīnijs CNN pastāstīja, ka pirms gada Masks jau vērsies pie viņa ar lūgumu dzēst kontu "@ElonJet". Pēc viņa teiktā, toreiz Masks viņam piedāvājis piecus tūkstošus dolāru, taču viņš lūdzis 50 tūkstošus un Masks atteicies.

"BBC News" raksta, ka Svīnijs bijis atbildīgs arī par desmitiem citu kontu, kas sekojuši slavenību pārlidojumiem, ieskaitot "Microsoft" līdzdibinātāju Bilu Geitsu, "Amazon" dibinātāju Džefu Bezosu un "Meta" ģenerāldirektoru Marku Cukerbergu. Tāpat Svīnijs izsekojis lidmašīnas, ar kurām varētu būt lidojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Lielākā daļa no šiem kontiem arī ir bloķēti.