foto: UNITED24 / SWNS
ASV senatori mudina Pentagonu piešķirt Ukrainai trieciendronus
Ukraina saka, ka ir savākusi līdzekļus vairāk nekā divdesmit pieciem 250 000 ASV dolāru slepkavas jūras droniem, viņi paziņoja trešdien, 16. novembrī. Prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien iepazīstināja ar jaunu iniciatīvu iegādāties simts nāvējošu kuģu, lai uzbruktu Krievijas kuģiem.
Pasaulē
2022. gada 23. novembris, 10:08

ASV senatori mudina Pentagonu piešķirt Ukrainai trieciendronus

Jauns.lv/LETA

16 ASV Demokrātu un Republikāņu partiju senatori aicina aizsardzības ministru Loidu Ostinu pārskatīt lēmumu nepiešķirt Ukrainai trieciendronus "MQ-1C Gray Eagle", vēsta laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz senatoru vēstuli.

""MQ-1C Gray Eagle" piešķiršana Ukrainai ir svarīgs solis ilgtermiņa perspektīvā," teikts vēstulē. Tās autori ir pārliecināti, ka "Gray Eagle" varētu tikt efektīvi pielietoti Ukrainā.

Iepriekš tika ziņots, ka Pentagons tomēr nolēmis nesūtīt uz Ukrainu "Gray Eagle", bažījoties, ka slepenās tehnoloģijas var nonākt Krievijas rokās.

CNN tostarp ziņo, ka tiek izskatīta iespēja modificēt "Gray Eagle", kas ļautu šos dronus piegādāt Ukrainai, saglabājot pielietoto tehnoloģiju slepenību.

Dronu "Gray Eagle" var aprīkot ar četrām raķetēm "Hellfire". 30 stundu nepārtraukta lidojuma laikā tas var nolidot teju 8000 kilometru.