foto: Telegram
Kas notiek Hersonā? No okupantu administrācijas ēkas pazudis Krievijas karogs
Krievu okupanti Hersonu okupēja jau šī gada 2. martā, vien dažas dienas pēc iebrukuma sākuma.
Pasaulē
2022. gada 3. novembris, 14:16

Kas notiek Hersonā? No okupantu administrācijas ēkas pazudis Krievijas karogs

Jauns.lv

Sociālajos tīklos šodien strauji izplatījušies video no krievu okupantu ilglaicīgi sagrābtās Hersonas Ukrainas dienvidos. Tajos redzams, ka virs okupantu administrācijas ēkas ir pazudis Krievijas karogs.

Pirms kāda laika Hersonas okupācijas administrācijas vadītāja vietnieks Kirils Stremousovs mēģināja izskaidrot daudzu aculiecinieku ievēroto ainu – no Hersonas apgabala administrācijas ēkas pazudis tur ilgi nostāvējušais Krievijas karogs.

Viņš apgalvoja, ka visticamāk Krievijas karaspēks pilnībā pametīs Dņepras kreiso krastu, kas faktiski nozīmētu teju jau kopš kara sākuma okupētās pilsētas pamešanu.

Daži Krievijas propagandas sociālo tīklu konti, tostarp “WarGonzo”, uzstāj, ka uz citām administrācijas ēkām pilsētā karogs joprojām ir ieraugāms.

Citi Krieviju atbalstošie interneta resursi tikmēr apgalvo, ka viss okupantu administratīvais personāls jau iepriekšējās nedēļās tika pārcelts uz Heničesku.

Tas ir vairāk nekā 100km uz dienvidaustrumiem un tuvāk Krimas pussalai.

Papildus šai informācijai tiek arī publicētas pagaidām gan nepārbaudītas liecības, ka no vairākiem kontrolposteņiem ir pazudušas arī krievu okupantu vienības, kuras tur ierasti apsargāja teritoriju.

Kamēr Kremlis par notiekošo Ukrainas austrumos esošajā pilsētā oficiāli klusē, virknē ietekmīgu Krievijas karu atbalstošu “Telegram” grupu jau sākusies žēlošanās un dusmu izvirdumi par kārtējo šokējošo izgāšanos no Krievijas militāristu puses.

Lielākoties tiek vainoti ģenerāļi un pārdzīvots par karavīriem, kuri “miruši veltīgi”.

Krievu okupanti Hersonu okupēja jau šī gada 2. martā, vien dažas dienas pēc iebrukuma sākuma.

Arī iepriekš ir ziņots par dažāda apjoma krievu militāristu atkāpšanos no pilsētas, kamēr citi avoti vienlaikus apgalvojuši, ka notiek tieši pretējais.

Cilvēkus no okupētā Hersonas apgabala 2022. gada oktobra beigās deportē uz Krasnodaru Krievijā

gallery icon