foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Krievijā tiesa piespriež piespiedu ārstēšanu pianistam un starptautisku konkursu dalībniekam, kurš izveidoja grafiti par Putinu
Mihails Selickis.
Pasaulē
2022. gada 24. oktobris, 15:44

Krievijā tiesa piespriež piespiedu ārstēšanu pianistam un starptautisku konkursu dalībniekam, kurš izveidoja grafiti par Putinu

Jauns.lv

Rostovā pie Donas tiesa piespriedusi piespiedu ārstēšanu 28 gadus vecajam Rahmaņinova konservatorijas studentam Mihailam Selickim, kurš apsūdzēts grafiti "Putins — zaglis" izveidošanā uz divām dzīvojamām mājām pilsētas ziemeļos.

Viņš apsūdzēts vandalismā pēc politiskā naida motīviem. Tiesu ekspertīze uzskatīja, ka mūziķis nav apzinājies savu rīcību.

Selickis ir akadēmiskais pianists, starptautisku konkursu dalībnieks. Viņš tika aizturēts 2021. gada martā kopā ar vēl pieciem Rostovas iedzīvotājiem, tostarp vienu nepilngadīgo, vēsta "Radio Svoboda".

Viņi visi bija viena čata grupas dalībnieki. Federālais drošības dienests paziņojis, ka atklājis ekstrēmistu grupējumu. Tiesībsargi un advokāti uzskata, ka čatā darbojies specdienestu darbinieks, kurš mēģinājis izprovocēt dalībniekus uz nelikumībām.

Par tiesas spriedumu ziņo redakcija "Kaukāzs. Reālijas", atsaucoties uz Selicka advokātu Rustamu Muhamadejevu. Aizstāvība plāno spriedumu pārsūdzēt.

Advokāts uzstāj, ka uzraksti pret Putinu uz ielas ēkām nav noziegums, bet gan administratīvs likumpārkāpums. Šajā pašā lietā apsūdzētas vēl divas personas - Aleksejs Ivanovs un 28 gadus vecais jurists Kirils Skripins. Viņiem draud līdz 3 gadu cietumsods.