foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Putins: "Tiem, kas mūs šantažē ar kodolieročiem, jāzina, ka vēju roze var pavērsties arī viņu virzienā"
Krievijā tiek izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos, trešdien videouzrunā paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2022. gada 21. septembris, 10:33

Putins: "Tiem, kas mūs šantažē ar kodolieročiem, jāzina, ka vēju roze var pavērsties arī viņu virzienā"

Jauns.lv

Savas teritoriālās integritātes apdraudējuma gadījumā Krievija "izmanto visus esošos līdzekļus", paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pēc viņa teiktā, attiecībā uz Krieviju notiek kodolšantāža no dažu NATO valstu puses, vēsta "The Insider".

"Visiem, kas mēģina mūs šādi šantažēt, jāzina, ka vēju roze var pavērsties arī viņu virzienā."

Iepriekš Putins paziņoja par daļēju mobilizāciju Krievijā.

"Iesaukšanai militārajā dienestā būs pakļauti tikai pilsoņi, kuri šobrīd ir rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši karaspēka rindās, kuriem ir noteiktas militārās uzskaites specialitātes un atbilstoša pieredze.

Militārajā dienestā iesauktie pirms nosūtīšanas daļā obligāti veiks papildu militāro sagatavošanu, ņemot vērā speciālās militārās operācijas pieredzi.

Uzdodu reģionu vadītājiem sniegt visu nepieciešamo militāro komisariātu darba veicināšanai. Visi aizsardzības uzņēmumu materiālie, resursu un finansiālā nodrošinājuma jautājumi valdībai jārisina nekavējoties.

Visstingrāk tika pastiprināts represiju režīms visā Ukrainā. Iebiedēšanas, terora, vardarbības politika pieņem arvien briesmīgākas barbariskas formas. Mums nav nekādu morālu tiesību atdot sev tuvus cilvēkus bendes saplosīšanai, nevaram neatsaukties uz viņu centieniem pašiem noteikt savu nākotni.

Valdībai, aizsardzības ministrijai es jau esmu devis uzdevumus pilnā apjomā un īsākā laikā noteikt LTR un DTR brīvprātīgo un cīnītāju tiesisko statusu.

Tam jābūt tādam pašam kā kadru militārpersonām, ieskaitot veselības aprūpi, sociālās garantijas. Īpaša uzmanība jāpievērš to aprīkošanai ar tehniku.

Rietumu mērķis ir vājināt, sašķelt un iznīcināt mūsu valsti. Viņi tieši saka, ka 1991. gadā spējuši sašķelt PSRS, bet tagad pienācis pašas Krievijas laiks (..) Jauns uzbrukums Donbasā bija neizbēgams, un pēc tam arī uzbrukums Krimai. Un lēmums par provocējošo operāciju bija nepieciešams," paziņoja Putins.