foto: AFP/Scanpix
Vizītē Taivānā ieradusies ASV Kongresa delegācija
Piecu Kongresa deputātu delegācija tikās ar Taivānas prezidenti Cai Inveņu un apmeklēja Taivānas ārlietu ministra Džozefa Vu organizētu banketu
Pasaulē
2022. gada 14. augusts, 17:46

Vizītē Taivānā ieradusies ASV Kongresa delegācija

Jauns.lv / LETA

Taivānā svētdien ieradusies ASV Kongresa delegācija, lai gan tikai pirms dažām dienām Ķīna pabeidza militārās mācības salas tuvumā, kuras organizēja, reaģējot uz ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vizīti Taibei.

Iepriekš informācija par svētdienas vizīti nebija publiskota.

Piecu Kongresa deputātu delegācija tikās ar Taivānas prezidenti Cai Inveņu un apmeklēja Taivānas ārlietu ministra Džozefa Vu organizētu banketu, informēja Taivānas Ārlietu ministrija.

Puses vizītes laikā runājušas par "ASV un Taivānas attiecībām, reģionālās drošības, tirdzniecības un investīciju, globālo piegādes ķēžu, klimata pārmaiņu un citiem abpusēji nozīmīgiem jautājumiem", paziņoja Amerikāņu institūts Taivānā.

Taivānas Ārlietu ministrija apsveica vizīti kā labo ASV un Taivānas attiecību pierādījumu, kas, neskatoties uz Ķīnas radīto saspīlējumu, apliecina, ka "tādai draudzībai nav bail no Ķīnas draudiem un iebiedēšanas".

Mācības, kas tika sāktas drīz pēc Pelosi vizītes augusta sākumā, tika pabeigtas šonedēļ.

Taivāna apsūdzēja Ķīnu par Pelosi vizītes izmantošanu par ieganstu, lai sāktu mācības, kuras ļautu praktizēt iebrukumu salā.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu.

Demokrātiskā Taivāna dzīvo pastāvīgu Ķīnas iebrukuma draudu apstākļos.