foto: EPA/Scanpix
Dienvidkorejas prezidents pavēl armijai apņēmīgi reaģēt uz Ziemeļkorejas provokācijām
Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols.
Pasaulē
2022. gada 6. jūlijs, 08:07

Dienvidkorejas prezidents pavēl armijai apņēmīgi reaģēt uz Ziemeļkorejas provokācijām

Jauns.lv / LETA

Pieaugot bažām, ka Ziemeļkoreja pēc piecu gadu pārtraukuma varētu veikt kodolizmēģinājumu, Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols trešdien devis pavēli armijai uz jebkuru Phenjanas provokāciju sniegt tūlītēju un bargu atbildi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Juns, kurš amatā stājās maijā, noturējis savu pirmo tikšanos ar armijas augstākajiem komandieriem, kurā mudinājis gādāt par to, lai Seula spētu atturēt Ziemeļkoreju no tās kodolprogrammas īstenošanas.

Phenjana šogad vēl nepieredzētā mērogā veic raķešu izmēģinājumus, un tiek uzskatīts, ka tā gatavo arī septīto kodolizmēģinājumu.

"Juns norādīja, ka apstākļos, kad nedrošība Dienvidkorejas un Ziemeļaustrumu Āzijas reģionā pieaugusi kā vēl nekad, jābūt gatavībā spēcīgam aizsardzības potenciālam, lai aizstāvētu valsts drošību un nacionālās intereses," paziņojusi prezidenta kanceleja.

Pagājušajā nedēļā NATO samita kuluāros Juns tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu un Japānas premjerministru Fumio Kisidu, ar kuriem vienojās apsvērt turpmākos pasākumus atturošo līdzekļu stiprināšanai pret Ziemeļkoreju.