foto: VIA REUTERS/Scanpix
"Vienkārši tā pa laukiem pie mums neviens nešauj." Putins komentē lielveikala bombardēšanu Kremenčukā
Krievijas diktators Valdimirs Putins
Pasaulē
2022. gada 30. jūnijs, 13:18

"Vienkārši tā pa laukiem pie mums neviens nešauj." Putins komentē lielveikala bombardēšanu Kremenčukā

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis pārliecību, ka raķešu trieciens Kremenčukas tirdzniecības centram izpildīts "pēc izpētītiem mērķiem", vēsta "Meduza".

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem Ašhabadā, Putins paziņoja, ka Ukrainas militārpersonas izvieto tehniku "dzīvojamos kvartālos, vēl kaut kur" kā arī "slēpj" to "visādos angāros, tirgos", un Krievijas militārpersonas dod triecienus šiem objektiem, nevis civiliem mērķiem.

"Vienkārši tā "pa laukiem" pie mums neviens nešauj. Parasti tas tiek darīts pēc izpētīto mērķu rezultātiem. Esmu pārliecināts, ka šajā gadījumā bija viss tas pats.

Nu, slēpj taču tehniku, ko īpaši Rietumi piegādā, visādos angāros, tirgos, rūpnīcās, cehos, kur tehniku remontē, vai tur sakārto pēc ilgāka pārdzīšanas perioda no tām pašām ārzemēm. Krievijas armija neizdara triecienus pa nekādiem civilajiem objektiem."

Jau vēstīts, ka pirmdien Krievijas raķetes trāpīja tirdzniecības centram "Amstor" Poltavas apgabala Kremenčukā. Pēc raķešu trāpījuma tirdzniecības centrs aizdegās.

Krievijas raķešu triecienā tirdzniecības centram nogalināto skaits pieaudzis līdz 18, bet vēl 36 cilvēki pazuduši bez vēsts, otrdienas rītā pavēstījis Poltavas apgabala administrācijas vadītājs Dmitro Lunins.

Krievijas aizsardzības iestādes paziņojušas, ka devušas triecienu angāriem ar amerikāņu bruņojumu, bet pie ugunsgrēka it kā "nefunkcionējošā" tirdzniecības centrā novedusi munīcijas detonācija. "Meduza" detalizēti rakstīja, kāpēc šis skaidrojums neiztur kritiku.