foto: Ekrānuzņēmums no Vk.com
Romanovu dzimtas un Hitlera fanu karš pret "Ukrainas nacistiem" – ko Krievija nestāsta par "denacifikāciju"
Krievijas neonacistiskā formējuma "Rusich" pārstāvji ar karogu, uz kura rakstīts "Militāri-patriotiskais klubs". Veidojuma līderis Aleksejs Milčakovs Rietumu izlūkdienestiem zināms kā neonacists ar dziļi sadistiskām novirzēm.
Pasaulē
2022. gada 7. jūnijs, 05:31

Romanovu dzimtas un Hitlera fanu karš pret "Ukrainas nacistiem" – ko Krievija nestāsta par "denacifikāciju"

Jauns.lv

“Kurš gan būtu lielāks speciālists valsts “denacifikācijā”, kā paši nacisti?” - jāpieņem, ka šādā pārliecībā balstījās tie Kremļa pārstāvji, kuri visus šos gadus plānoja savu “speciālo operāciju” Ukrainā. Publiski izgaismojas arvien vairāk liecību, ka arī Krievijas neonacisti ir starp melnā darba darītājiem, kurus Maskava nosūtījusi okupēt Ukrainas teritorijas.

Maija beigās vācu medija “Der Spiegel” rokās nonāca Vācijas Federālā izlūkošanas dienesta (BND) konfidenciāls ziņojums, kurā izlasāms vairāk par to, kas pēc būtības bijis zināms jau kopš 2014. gada – Krievijas kaujasspējas kaimiņvalsts teritorijā ievērojami spēcina arī dažādu neonacistu organizāciju paramilitāro spārnu kaujinieki.

Zināms par diviem grupējumiem

Kamēr citas valstis sevi starptautiski pozicionē ar tūrisma iespējām, populāro kultūru vai zinātnes sasniegumiem, Krievija, kā zināms, joprojām cītīgi uztur savu “pasaules atbrīvotājs no nacisma” tēlu.

Paradoksāli, taču tieši šajā valstī ir tik daudz un dažādu noslieču neonacistu formējumu, ka zināt tos visus nez vai var un diez vai vajag.

Taču kontekstā ar Krievijas karu Ukrainā “Der Spiegel” min konkrēti divus formējumus – militāri orientēto “Rusich” un savdabīga Romanovu dzimtas fanātisma pārņemto “Krievijas impērisko kustību”, jeb precīzi – šīs organizācijas paramilitāro spārnu – “Krievijas impērisko leģionu”.

Pēdējā formējuma pārstāvji ir vienojušies ap ideju, ka Krievija ir jāvada tieši Romanovu dzimtas pēctecim.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

Sadists un kucēnu spīdzinātājs “glābj ukraiņu tautu” no nacisma

Vācu izlūkdienests ziņo, ka “Rusich” Krievijas invāzijai Ukrainā pievienojās ne vēlāk kā šī gada aprīļa sākumā.

Esot gan zināms, ka šim formējumam jau 2014. gadā tika izveidota sabotāžas un kaujas grupa, kura piedalījās kaujās Donbasā līdz 2015. gadam, konkrēti – cīnoties par Luhanskas un Doņeckas lidostām.

“Rusich” komandieris ir izbijis Krievijas bruņoto spēku desantnieks vārdā Aleksejs Milčakovs, kurš rietumu dienestiem zināms kā neonacists ar iesauku “Frics”.

Pirms došanās uz Ukrainu Milčakova sociālie tīkli bija pārpildīti ar ksenofobiju, aicinājumiem nogalināt Krievijai svešos iebraucējus un citādām sadisma izpausmēm.

Savulaik Milčakovs izpelnījies ievērību ar saviem izteikumiem, kuros cilvēku nogalināšanu salīdzina ar medībām un no tām izrietošo azartu, kā arī publicētiem kadriem, kuros redzams, kā viņš nogalina kucēnu.

Krievijas sociālajos tīklos var uziet arī kādu citu visnotaļ odiozu “Rusich” biedru vārdā Kirils Rimkus, kurš arī publiski nevairās paust savu solidaritāti neonacisma idejai, atsaucoties uz BND ziņojuma saturu, vēsta “Robert Lansing Institute”.

Arī Milčakova draudzene, vismaz spriežot pēc šī pāra sociālo tīklu satura, ir kaismīga neonacisma ideju atbalstītāja.

Maskavā tradicionālajā "Krievu marša" gājienā dodas neonacisti

2014.gada 4.novembris. Ikgadējais "Krievu maršs" notiek brīdī, kad saasinājusies sociālā spriedze un, pateicoties rietumvalstu sankcijām, pieaugusi Krievijas starptautiskā izolācija.

gallery icon

Hitlera entuziasti no Krievijas apmāca Eiropas Hitlera entuziastus

Arī Krievijā bāzētā un ar ārvalstu neonacistu grupējumiem saites nodibinājusī “Krievijas impēriskā kustība” jeb tās paramilitārais spārns “Krievijas impēriskais leģions” ir plaši aprakstīts BND ziņojumā, informē “Radio Free Europe” un “Der Spiegel”.

Šo nodibinājumu 2002. gadā Sanktpēterburgā dibināja Staņislavs Vorobjovs.

Vēl 2020. gadā ASV vērsa sankcijas pret organizācijas pārstāvjiem, pieskaitot pašu nodibinājumu pie teroristiskām organizācijām, ziņo “Radio Free Europe”.

“Šis grupējums aktīvi piedāvā militāras apmācības neonacisma ideoloģijai piederīgajiem Eiropā un sistemātiski strādā pie tā, lai apvienotu šādu personu centienus cīņā pret pašu izvirzītajiem ienaidniekiem,” teikts ASV Valsts departamenta skaidrojumā.

Zināms, ka kustībai pat ir divas šādām apmācībām izveidotas treniņu nometnes Sanktpēterburgas apkārtnē. Viena no šīm nometnēm ar nosaukumu “Partizāns” īsi pēc 24. februāra izziņoja brīvprātīgo rekrutēšanu ar mērķi doties uz Ukrainu.

BND ziņojumā arī parādās informācija, ka paralēli šai kustībai ir izveidots formējums “Rezerves vienība”, kas ir saņēmis vairāku miljonu vērtus pasūtījumus no Krievijas Iekšlietu ministrijas un citām struktūrām.

Jau 24. februārī “Krievijas impēriskās kustības” pašreizējais līderis Denis Garijevs savos sociālajos tīklos apgalvoja, ka viņa vadītais formējums atbalsta “separātiskā veidojuma – Ukrainas likvidāciju”.

BND ziņo, ka pats Garijevs un viņa vietnieks Deniss Nekrasovs tikuši ievainoti jau aprīļa sākumā, īsi pēc nonākšanas frontē.

Saikne ar neonacista Utkina vadīto “Vagner”

Zīmīgi, ka abiem aprakstītajiem neonacistu grupējumiem ir konstatēta saikne ar bēdīgi slaveno Krievijas “privāto armiju”, kuru vada par “Putina pavāru dēvētais” Jevgēņijs Prigožins – “Vagner”.

“Vagner” līderis – bijušais Krievijas Federācijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) oficieris Dmitrijs Utkins –, kā zināms, arī īpaši neslēpj savas simpātijas pret neonacisma ideoloģiju.

Zemāk redzamajā fotogrāfijā itin viegli pamatīt arī viņam virs atslēgas kaula uztetovētos "SS" jeb "Schutzstaffel" - Hitlera NSDAP partijas elitārā militārā formējuma simbolus:

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Par "Vagner" dibinātāju uzskatītais krievu neonacists Dmitrijs Utkins. Ukrainas drošības iestādes ir labi dokumentējušas viņa sakarus ar Krievijas varas pārstāvjiem, lai arī Kremlis saikni ar "Vagner" vienmēr noliedz.

Rietumvalstu izlūkdienestu informācija arī liecina, ka abu iepriekš aprakstīto neonacistu formējumu pārstāvji ir karojuši arī Sīrijā, kopš Krievijas iesaistes šīs valsts iekšpolitikā.

Vācijas izlūkdienests uzsver, ka kopējā iegūtā informācija padara Krievijas apgalvojumus – ka Ukrainā šobrīd ir izvērsta “denacifikācija” – par pilnībā absurdiem.

Krievijas TV neonacisti figurē kā “kara žurnālisti”

Iespējams, visparadoksālākā epizode, kura liecina, cik ļoti Krievijas “denacifikācijas” misiju Ukrainā pārstāv pašu krievu neonacisti, atrodama Krievijas TV kanāla “Pervij Kanal” ēterā.

Raidījumā “Vremja Pokažet”, šī gada 19. aprīlī vienā brīdī kā “kara korespondents” Ukrainā pieteikts Aleksandrs Matjuškins.

Vīrietis raidījuma vadītājiem un viesiem ieskicē Ukrainā notiekošo Kremlim tīkamā veidā, koncentrējoties tieši uz aprīļa vidū aktuālajiem militāri taktiskajiem manevriem.

Matjuškins ir labi zināms pieminētā neonacistu formējuma “Rusich” biedrs:

foto: Ekrānuzņēmums no 1tv.ru
Krievu neonacistu formējuma "Rusich" biedrs Aleksandrs Matjuškins Kremļa propagandas TV tiek pieteikts kā "kara korespondents".

Krievijas iekšējam patēriņam domātās propagandas ražotāji jau sen ir pierādījuši, ka šāda veida TV kanāla auditorijas “apstrādāšanai” nebūt nav septiņreiz jānomēra, pirms jānogriež.

Tie, kuri patērē šādu saturu, pieņems kā leģitīmu jebkuru runātāju – atliek vien pareizi viņu pieteikt un pieturēties pie Kremlim nepieciešamā vēstījuma.