foto: AP/Scanpix
Bijušajai okupētās Krimas prokurorei var atņemt apbalvojumus par izteikumiem saistībā ar simbolu "Z"
Natālija Poklonska.
Pasaulē
2022. gada 20. aprīlis, 19:26

Bijušajai okupētās Krimas prokurorei var atņemt apbalvojumus par izteikumiem saistībā ar simbolu "Z"

Jauns.lv

Krimas Valsts padome izskatīs jautājumu par valsts apbalvojumu atņemšanu bijušajai okupētās Krimas galvenajai prokurorei, tagad Neatkarīgo valstu savienības (NVS) lietu, ārvalstīs dzīvojošo tautiešu lietu un starptautiskās humānās palīdzības sadarbības jautājumu aģentūras "Rossotrudņičestvo" vadītāja vietniecei Natālijai Poklonskai par viņas izteikumiem saistībā ar specoperācijas simboliem Ukrainā.

Par to, atsaucoties uz Republikas parlamenta likumdošanas komitejas priekšsēdētāju Sergeju Trofimovu, 20. aprīlī ziņo "Kommersant".

"Viņas teiktais par to, ka "Z" un "V" ir bēdu simbols, īsti neatbilst mūsu bruņoto spēku viedoklim, kas atrodas priekšgalā. Viņiem šie simboli ir noteicošie, kas kaujas laukā dod skaidru signālu: kurš savējais un kurš svešs," paziņoja Trofimovs.

Iepriekš "Fontanka" rakstīja, ka savus secinājumus pēc Natālijas Poklonskas paziņojuma, ka simbols "Z" ir bēdu un traģēdijas simbols, solījis izdarīt viņas tiešais priekšnieks - "Rossotrudņičestvo" vadītājs Jevgeņijs Primakovs.

Jauns.lv jau vēstīja, ka lielākā daļa Krievijas bruņutehnikas, kas tiek izmantota karadarbībā pret Ukrainu ir iezīmēta ar latīņu alfabēta lielajiem burtiem Z un V, un īpaši "Z" tagad kļuvis par krievu impērisko tīkojumu simbolu, ko izmanto gan Maskavas propaganda, gan tās agresijas atbalstītāji.