foto: AFP/Scanpix
Makrons paziņo, ka Krievijas naftas embargo noteikšanu bloķē cita valsts
Makrons atzina, ka Eiropas valstīm ir jāpārtrauc naftas un gāzes pirkšana no Krievijas, lai "vājinātu Maskavas spēju" karot Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 19. aprīlis, 07:23

Makrons paziņo, ka Krievijas naftas embargo noteikšanu bloķē cita valsts

Jauns.lv / LETA

Francijai nav vajadzīga Krievijas gāze, un turpmāk tā mēģinās panākt sankciju noteikšanu Krievijas gāzes piegādei, telekanālā "France 5" paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Eiropa ir atkarīga no Krievijas gāzes, bet Francijai tā nav vajadzīga," paskaidroja Makrons, piebilstot, ka viņa valsts cenšas iepirkt gāzi citos tirgos.

Viņš atzīmēja, ka Francija turpmāk virzīs Eiropas Savienības (ES) sankciju noteikšanu Krievijas gāzes piegādei.

Makrons arī noliedza, ka jautājums par Krievijas naftas embargo pēc viņa iniciatīvas esot atlikts līdz Francijas prezidenta vēlēšanu beigām. Viņš sacīja, ka šī embargo noteikšanu bloķē cita valsts, bet nenosauca šo valsti. "Eiropas tirgus ir savstarpēji saistīts, bet Eiropa ir atkarīga no Krievijas gāzes," sacīja Makrons.

Viņš atzina, ka Eiropas valstīm ir jāpārtrauc naftas un gāzes pirkšana no Krievijas, lai "vājinātu Maskavas spēju" karot Ukrainā.

ES plāno ieviest pakāpenisku embargo Krievijas naftas iepirkumiem, lai turpinātu sodīt Maskavu par iebrukumu Ukrainā, tomēr sarunas pēc būtības sāksies ne ātrāk kā pēc Francijas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas, kas gaidāma 24.aprīlī, pagājušonedēļ vēstīja ASV laikraksts "New York Times", atsaucoties uz saviem avotiem.

Tā esot nolemts, lai izvairītos no situācijas, kad iespējamais gāzes cenu pieaugums kaitē prezidenta Emanuela Makrona izredzēm uz pārvēlēšanu.

ES ilgu laiku vairījusies no diskusijām par Krievijas naftas aizliegumu, ņemot vērā tās lielo nozīmi Vācijai un citām valstīm, kā arī šāda embargo ekonomisko un politisko seku dēļ, kas iespējamas reģionā.