foto: EPA/Scanpix
Karā pret Krieviju krituši līdz 3000 Ukrainas karavīru, paziņo Zelenskis
Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2022. gada 16. aprīlis, 06:57

Karā pret Krieviju krituši līdz 3000 Ukrainas karavīru, paziņo Zelenskis

Jauns.lv

Karā pret Krieviju ir krituši no 2500 līdz 3000 Ukrainas Bruņoto spēku karavīru, piektdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ukrainas ierēdņi uzskata, ka karā kritušo Ukrainas karavīru skaits ir no 2,5 līdz 3 tūkstošiem, toties salīdzinājumā ar to kritušo Krievijas karavīru skaits ir no 19 līdz 20 tūkstošiem, sacīja Zelenskis intervijā ASV telekanālam CNN. Šīs intervijas fragmenti tika publicēti piektdien.

Prezidents piebilda, ka apmēram 10 tūkstoši Ukrainas karavīru ir ievainoti un ir "grūti pateikt, cik daudzi izdzīvos".

Viņš arī atzina, ka civilos kara upurus uzskaitīt ir ievērojami sarežģītāk, jo Krievijas karaspēks ir nobloķējis valsts dienvidus, kur atrodas Hersona un Berdjanska, un austrumus, kur atrodas Mariupole un Volnovaha. "Mēs vienkārši nezinām, cik daudz cilvēku ir miruši tajā zonā, kas ir nobloķēta," sacīja Zelenskis.  

Rietumvalstis lēš, ka karā ir krituši vairāki tūkstoši Krievijas karavīru. Maskava ir atzinusi apmēram 1350 savu karavīru nāvi.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

Ukraiņiem 2022. gada pavasaris jāpavada pazemē. Kā rit dzīve Harkivas metro

Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka bezjēdzīgo karu Ukrainā, valsts otrās lielākās pilsētas Harkivas metro sistēma ir kļuvusi par mājvietu ...

gallery icon