foto: REUTERS/SCANPIX
Pirmo reizi Ukrainā pastrādātos kara noziegumus aicina izmeklēt Krievijas uzņēmums
Krievijas alumīnija lieluzņēmuma "Rusal" ražotne
Pasaulē
2022. gada 8. aprīlis, 15:35

Pirmo reizi Ukrainā pastrādātos kara noziegumus aicina izmeklēt Krievijas uzņēmums

Jauns.lv / LETA

Krievijas alumīnija ražošanas lieluzņēmums "Rusal", kas ir viens no lielākajiem šīs nozares uzņēmumiem pasaulē, aicina izmeklēt Ukrainā Kijivas apgabala Bučas pilsētā notikušo mierīgo iedzīvotāju slaktiņu, piektdien vēsta britu laikraksts "Financial Times", norādot, ka "Rusal" ir pirmais Krievijas uzņēmums, kas aicinājis izmeklēt Ukrainā pastrādātos kara noziegumus.

"Rusal" atšķirībā no tā dibinātāja Oļega Deripaskas un daudziem citiem lieliem Krievijas uzņēmumiem nav pakļauts Rietumu sankcijām.

Karš un tam sekojusī pasaules sabiedrības reakcija nodarījusi kaitējumu uzņēmuma piegāžu ķēdēm.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

"Ziņojumi no Ukrainas pilsētas Bučas mūs satrieca. Mēs uzskatām, ka šis noziegums ir rūpīgi jāizmeklē. Mēs iestājamies par objektīvu un bezkaislīgu šī nozieguma izmeklēšanu un aicinām bargi sodīt vainīgos, lai arī cik smagi tas neliktos informācijas kara apstākļos, kas šobrīd turpinās," teikts uzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētāja Bernarda Zonnevelda paziņojumā.

Uzņēmums arī aicina "visdrīzākajā laikā panākt mierīgu konflikta atrisinājumu, lai saglabātu nenovērtējamās cilvēku dzīvības un atgrieztos pie normālas dzīves".

Paziņojumā, kas datēts ar 6.aprīli, nav apsūdzību vienai vai otrai pusei saistībā ar notikumiem Bučā.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

Krievijas karaspēka okupētajā Kijivas apgabala Bučā tika nogalināti vairāki simti mierīgo iedzīvotāji. Daudzi upuri pamesti pilsētas ielās, citi aprakti masu kapos, vēl citi - māju pagalmos un dārzos.