foto: EPA/Scanpix
Krievija pauž gatavību radikāli samazināt uzbrukumus Kijivas apkaimē
Sieviete brauc ar velosipēdu caur iznīcinātajiem Kijivas apgabaliem
Pasaulē
2022. gada 29. marts, 18:41

Krievija pauž gatavību radikāli samazināt uzbrukumus Kijivas apkaimē

Jauns.lv / LETA

Krievija radikāli samazinās savu militāro aktivitāti Ukrainas ziemeļos, kas ietver arī galvaspilsētas Ukrainas pievārti, otrdien paziņoja Krievijas pārstāvji Turcijā notiekošajās sarunās ar Ukrainu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ir nolemts radikāli "samazināt militāro aktivitāti Kijivas un Černihivas apkaimē", sacīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, lēmumu pamatojot ar to, ka sarunas par Ukrainas neitralitātes statusa līgumu ir sasniegušas praktisku stadiju.

Daudzstāvu dzīvojamā ēka Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, kuru 2022. gada martā iznīcināja Krievijas raķetes

gallery icon
24

Jau vēstīts, ka Krievijas pārstāvis sarunās Stambulā Vladimirs Medinskis Krievijas un Ukrainas sarunas nodēvēja par konstruktīvām. Ukrainas prezidenta birojs pavēstīja, ka nākamā sarunu kārta var notikt jau šovakar.

Medinskis sacīja, ka Krievija izskatīs Ukrainas priekšlikumus, par tiem tiks ziņots Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Viņš norādīja, ka Putina un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska tikšanās iespējama vienlaicīgi ar Krievijas un Ukrainas līguma parafēšanu Ārlietu ministriju līmenī.

Arī Ukrainas delegācijas loceklis, partijas "Sluha narodu" Ukrainas parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Davids Arahamija otrdien pēc Stambulā notikušajām Krievijas un Ukrainas sarunām, kas ilga četras stundas, pavēstīja, ka ir sasniegts pietiekams progress, lai varētu notikt abu valstu prezidentu tikšanās.

Veikali Ukrainas galvaspilsētā Kijivā - kara pirmajā dienā 2022. gada 24. februārī un dažas dienas vēlāk

gallery icon
10

Ukrainas un Krievijas delegācijas otrdien Turcijā notikušajās sarunās vienojušās jautājumu par Krimu un Donbasu izskatīt atsevišķi, bet Ukraina ir gatava piekrist ārpusbloka valsts statusam, ja tai ir stingras vairāku valstu drošības garantijas.