foto: EyePress News/Shutterstock/ Vida Press
Pirmdien notiks trešā Ukrainas un Krievijas sarunu kārta
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2022. gada 5. marts, 21:47

Pirmdien notiks trešā Ukrainas un Krievijas sarunu kārta

Jauns.lv / LETA

Ukrainas un Krievijas delegāciju sarunu trešā kārta notiks pirmdien, 7.martā, sestdienas vakarā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Ukrainas valdošās partijas "Tautas kalps" parlamenta frakcijas vadītājs Dāvids Arahamija.

Viņš nav norādījis ne iespējamo sarunu vietu, ne jautājumus, ko Ukrainas delegācija tajās plāno izvirzīt kā galvenos.

Piektdien prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks izteicās, ka sarunu trešā kārta varētu notikt sestdien vai svētdien.

Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien telefonsarunā ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu paziņoja, ka trešā sarunu kārta notiks šajā nedēļas nogalē.

Kā ziņots, ceturtdien Baltkrievijā notikušajā sarunu otrajā kārtā puses panāca saprašanos par kopīgu humāno koridoru nodrošināšanu, lai evakuētu mierīgos iedzīvotājus no vissmagāko kauju vietām.

Sestdien Mariupoles dome paziņojusi, ka pilsētas mierīgo iedzīvotāju evakuācija atlikta saistībā ar Krievijas spēku uzsāktajām apšaudēm, tikmēr Doneckas apgabala administrācijas vadītājs Pāvels Kiriļenko pavēstījis, ka līdz piektdienas vakaram no Volnovahas un tuvējiem ciemiem izdevies evakuēt nepilnu pusotru tūkstoti cilvēku, bet sestdien viņš ziņojis par vēl aptuveni 400 cilvēku evakuāciju.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon