foto: AFP/Scanpix
Zelenskis kategoriski noraida Kremļa ultimātus un ir gatavs tikai pilnvērtīgām sarunām
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atbalsta pilnvērtīgas sarunas ar Kremli.
Pasaulē
2022. gada 26. februāris, 19:02

Zelenskis kategoriski noraida Kremļa ultimātus un ir gatavs tikai pilnvērtīgām sarunām

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atbalsta pilnvērtīgas sarunas ar Kremli, nevis ultimātus, paziņojis Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Mihailo Podoļaks.

"Krievijas puse melo par to, ka it kā viņu spēkiem bija dota pavēle apstāties, tas ir pretrunā realitātei, kuru visa pasaule redzēja naktī uz sestdienu un šorīt. Kaujas bija nežēlīgas, maksimāli intensīvas," Podoļaks teicis Krievijas ziņu aģentūras "Interfax" Ukrainas redakcijai.

"Tieši tādēļ prezidents Zelenskis kategoriski noraida visus Ukrainai nepieņemamos nosacījumus un ultimātus. Tikai pilnvērtīgas sarunas," par iespējamo sarunu procesu teica Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka jebkurš karš beidzas ar sarunām, tomēr norādīja, ka Krievija, izsakot komentārus, ka Ukrainas puse it kā noraidot sarunas, īsteno taktiku miera sarunas novest strupceļā pirms tās vēl sākušās.

Podoļaks norādīja, ka sarunām ir jābūt saprātīgam un tādām, lai var izstrādāt godīgus risinājumus Ukrainas cilvēku un nacionālā valstiskuma interesēs.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon

"Ar savu pretošanos ukraiņi ir pierādījuši, ka mūsu iedzīšana stūrī ir nereālas ambīcijas," viņš piebilda.

Iepriekš Podoļaks paziņoja, ka pēdējo dienu notikumi liecina, ka sarunās pozīcijas diktēs Ukraina.

Sestdien Kremlis apgalvojis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins esot piektdien devis pavēli apturēt uzbrukumu Ukrainai cerībā uz sarunām, taču Kijeva no tām esot atteikusies.