foto: Unsplash
Kādā no pasaules valstīm tikai tagad fiksēts pirmais Covid-19 inficēšanās gadījums
Pasaulē
2022. gada 15. februāris, 21:16

Kādā no pasaules valstīm tikai tagad fiksēts pirmais Covid-19 inficēšanās gadījums

Jauns.lv

Pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums atklāts Kuka salās, kas iepriekš uzskatītas par pilnībā brīvām no Covid-19.

Saskaņā ar valsts premjerministra Marka Brauna paziņojumu, inficētais pilsonis, kurš 10. februārī ieradās no Jaunzēlandes, tika izolēts uzreiz pēc diagnozes apstiprināšanas, tomēr pirms tam viņš apmeklēja vairākas sabiedriskās vietas, raksta portāls "Tass.ru."

"Šī gadījuma ietvaros tika izdota pavēle par obligātu izolāciju pacientam un diviem viņa pavadoņiem. Viņi visi paliks karantīnā tik ilgi, kamēr viņu Covid-19 tests būs negatīvs," precizēja Brauns.

Mediķiem zināms, ka inficētais apmeklējis vairākus bārus un nakts klubus, kā arī banku un lielveikalus. Kuka salu varasiestādes pagaidām nevar pateikt, kāds koronavīrusa celms izraisījis saslimšanu, jo inficētā analīžu paraugi nosūtīti ģenētiskai izmeklēšanai uz Jaunzēlandi.

Valsts valdība līdz šim atturējās ieviest stingrus sanitāros ierobežojumus, taču pasažieru avioreisu izpilde uz valsts teritoriju tika apturēta uz septiņām dienām - līdz 2022. gada 22. februārim.

Kuka salas pandēmijas laikā nav reģistrējušas nevienu inficēšanās gadījumu ar koronavīrusu. Lai gan valsts tika uzskatīta par pilnīgi brīvu no infekcijas, tās varasiestādes veica aktīvu potēšanas kampaņu, kopš 2021. gada rudens vakcinējot vairāk nekā 96% savu pieaugušo iedzīvotāju.

Kopumā arhipelāga teritorijā dzīvo 13,2 tūkstoši cilvēku.

Tēmas