foto: AP/Scanpix
Vācija piesardzīgi reaģē uz izziņoto Krievijas karaspēka atvilkšanu
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.
Pasaulē
2022. gada 15. februāris, 16:52

Vācija piesardzīgi reaģē uz izziņoto Krievijas karaspēka atvilkšanu

Jauns.lv / LETA

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka sniegusi piesardzīgu atbildi uz Krievijas paziņojumu par bruņoto spēku, kas bija savilkti pie Ukrainas robežām, daļēju atvilkšanu.

"Katrs patiess solis, lai situāciju deeskalētu, ir iemesls cerībai," otrdien vizītes gaitā Spānijā sacīja Bērboka.

Krievijas puses paziņojums ir rūpīgi jāpārbauda, viņa piebilda.

Bērboka ar šo komentāru nākusi klājā laikā, kad Vācijas kanclers Olafs Šolcs ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu tiekas Maskavā sarunās par Ukrainas krīzi.

Kā sacīja Bērbokas Spānijas kolēģis Hosē Manuels Albaress, ja šī soļa rezultātā Krievijas karaspēks tiks atvilkts, tā ir "lieliska ziņa".

Krievija otrdien pavēstīja, ka tā daļu karaspēka, kas izvietots pie Ukrainas robežām, pārceļ atpakaļ uz bāzēm. Iepriekš Maskava bija izteikusi pieļāvumu, ka spriedzē attiecībās ar Rietumiem joprojām ir iespējams diplomātisks risinājums.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".