Pasaulē
2022. gada 5. februāris, 23:47

Miris piecus gadus vecais zēns, kurš vairākas dienas Marokā bija iestrēdzis akā

Jauns.lv

Miris piecus gadus vecais Raiens, kas Marokā vairākas dienas atradās 32 metrus dziļā akā, ziņo Marokas ziņu aģentūra "Maghreb Arab Press" un "SNRT".

Glābēju komandas sestdien no akas izvilka piecus gadus veco zēnu, kurš diemžēl bija miris neilgi pirms tam, ziņo mediji.

Tika nofilmēts, kā glābēji sestdienas vakarā izved zēnu un steidzas prom no notikuma vietas, lai saņemtu mediķu palīdzību, tūkstošiem sanākušo ciema iedzīvotāju saucot lūgšanas un laba vēlējumus. Tomēr valdības amatpersonas tagad apstiprinājušas, ka jauno zēnu nav izdevies atdzīvināt, piebilstot, ka viņš miris, pirms glābēji viņu paspējuši sasniegt.

foto: AFP/Scanpix

Puisēns akā atradās kopš otrdienas. Vēl sestdien pa dienu viens no glābējiem atzina, ka "ir grūti noteikt viņa stāvokli, bet ir liela, liela cerība".

Raiena glābšanas operācija bija pārņēmusi visu Maroku, cilvēku pūļi pulcējas tuvumā, lai uzzinātu, kā glābšana beigsies.

foto: AFP/Scanpix

Kā norādījuši glābēji, pēdējais metrs bija visgrūtākais, jo bija risks, ka siena var sabrukt. Tika izveidots paralēls tunelis, un mediķi bija gatavi jebkurā brīdī puisēnam sniegt pirmo medicīnisko palīdzību un nogādāt viņu slimnīcā.

Glābēji ar virves palīdzību iepriekš bija nosūtījuši puisēnam ūdeni, skābekli, un filmēja to ar kameru. Vēl nesen puisēns izrādīja dzīvības pazīmes.

foto: AFP/Scanpix

Jauns.lv jau vēstīja, ka incidents noticis otrdien, kad zēna tēvs laboja aku, kuras diametrs ir vien 45 centimetri. Ieraugot, ka bērns nokritis, vīrietis uzreiz izsaucis glābšanas dienestus.

Glābšanas brigādes vadītājs skaidroja, ka augsnes neparasto īpašību dēļ viņiem nācies rakt tuneli akas dziļumā.

Tēmas