foto: Pixabay.com
Bailes no Covid-19 vakcīnas noved pie nāves briesmām
Pasaulē
2022. gada 27. janvāris, 06:57

Bailes no Covid-19 vakcīnas noved pie nāves briesmām

Jauns.lv

Slimnīca Amerikā atteikusi pacientam sirds transplantāciju, jo viņš nav vakcinējies pret Covid-19, vēsta "Sky News".

31 gadu vecais Dīdžejs Fergusons gandrīz 50 dienas pavadījis slimnīcā. Viņa stāvoklis ir smags. Lai izdzīvotu nepieciešama sirds transplantācija.

Slimnīcas politika paredz, ka viņš vairs nav atbilstošs pacients operācijai, jo nav vakcinējies pret Covid-19.

Vīrieša ģimene uzskata, ka vakcīna varētu radīt negatīvu ietekmi uz viņa sirdi un pakļaut "ārkārtīgi lielam pēkšņas nāves riskam".

"Mēs tiekam spiesti izvēlēties poti, kas var viņu nogalināt. Tā nav tikai politiska problēma. Cilvēkiem ir jābūt izvēlei! Cilvēkiem jāsaprot, ka ir arī citi, kurus vakcīnas saņemšana var nogalināt," uzskata ģimene.

Divu bērnu tēvs, kurš gaida pasaulē nākam vēl trešo bērnu, cieš no iedzimtas sirds kaites un pirmo reizi uz slimnīcu aizvests novembrī ar aizdomām par plaušu karsoni.

"Viņš nav antivakseris. Viņam ir visas vakcīnas, bet, ņemot vērā viņa stāvokli, ir dažas nevēlamas reakcijas un viņš ir cilvēks, viņš pieņēma šādu lēmumu. Viņš sacīja ārstam: "Vai jūs tiešām ļausiet man nomirt potes dēļ?"," pastāstīja vīrieša māte Treisija.

Ģimene plāno vīrieti pārvest uz citu slimnīcu, bet pašlaik viņa stāvoklis esot pārāk smags, lai pārvietotu. Slimnīcā, kurā vīrietim atteikta sirds transplantācija, notikušo nekomentē, jo izteikties par konkrētu pacientu liedz likums.

"Mūsu veselības aprūpes sistēma pieprasa veikt visas nepieciešaās vakcīnas, tostarp Covid-19 vakcīnu. Tāpat tiek ņemts vērā pacienta dzīvesveids, lai radītu vislabāko iespēju veiksmīgai operācijai, optimizētu pacienta izdzīvošanas iespēju pēc transplantācijas, ņemto vērā, ka viņa imūnsistēma ir krasi novājināta," teikts slimnīcas paziņojumā.

Ņujorkas medicīnas skolas medicīnas ētikas nodaļas vadītājs, dakteris Artūrs Kaplāns "CBS News" pastāstīja, ka vakcīna šādas procedūras veikšanai ir nepieciešama:

"Pēc jebkuras transplantācijas – nieru, sirds, vienalga, jūsu imūnsistēma tiek izslēgta. Gripa tevi var nogalināt, saaukstēšanās tevi var nogalināt, Covid-19 var tevi nogalināt.

Orgānu ir maz, mēs negrasāmies izdalīt to cilvēkam, kuram ir mazas izredzes izdzīvot, kad citiem vakcinētajiem ir lielākas izredzes izdzīvot pēc operācijas."